Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
6. srpna 2022 16:28
Čas čtení 0:48

Konspirátor Alex Jones musí zaplatit téměř 50 milionů dolarů rodičům oběti střelby na škole, o které tvrdil, že neproběhla

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Konspirační teoretik Alex Jones musí rodičům zabitého chlapce zaplatit odškodné za pomluvu a citovou újmu.

Americký konspirátor a zastánce krajně pravicového proudu Alex Jones musí zaplatit pozůstalým rodičům po střelbě na základní škole v Sandy Hook téměř 50 milionů dolarů. Je to vůbec poprvé, co porota tomuto konspirátorovi uložila za jeho slova pokutu. Informuje o tom server BBC.

Dohromady 49,3 milionu dolarů musí pozůstalým rodičům malého chlapce zaplatit tvůrce konspiračních teorií Alex Jones. Stále je to ale méně než požadovaných 150 milionů, o které se rodiče soudili. Tuto částku rodiče požadovali jednak za pomluvu, kterou Jones šířil, jednak kvůli citové újmě, již oběma způsobil.

Alex Jones
Zdroj: TASR/AP

Šestiletý syn Neila Heslina a Scarlett Lewis byl jednou z obětí střelby na základní škole Sandy Hook v Connecticutu před deseti lety. Během střelby tehdy zemřelo dvacet dětí a šest vyučujících. Alex Jones střelbu zpochybnil a označil ji za spiknutí se záměrem omezit nošení zbraní zákonem. Děti byly podle něj nastrčení herci.

Deset rodin se posléze rozhodlo Jonese zažalovat. Právě případ syna Heslina a Lewis by mohl být klíčový, protože by mohl definovat výši dalších trestů za Jonesova slova. Rodiče uvedli, že je roky sužovaly výhružky násilím i smrtí ze strany Jonesových přívrženců, kteří konspirační teorii věřili. Sám Jones u soudu uznal, že brutální střelba skutečná byla a že si v minulosti počínal nerozvážně.

Domů
Sdílet
Diskuse