Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. srpna 2022 10:42
Čas čtení 0:54
Radim Šlechta

Mladá Indka se provdala sama za sebe. Chtěla jsem být nevěstou, ale ne manželkou, říká

Mladá Indka se provdala sama za sebe. Chtěla jsem být nevěstou, ale ne manželkou, říká
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Na myšlenku sologamie přišla Kšama Bindú při sledování seriálu na Netflixu. Uvědomila si, že může být nevěstou, aniž by musela být něčí manželkou.

Kšama Bindú má po svatbě. Neprovdala se ale za svého partnera ani partnerku. Vzala si totiž samu sebe. Myšlenka, že chce být nevěstou, ale ne manželkou ji zaujala natolik, že se rozhodla uspořádat si vlastní svatbu s tím nejbližším člověkem, kterého jenom může mít. Kromě vlastního potěšení bojuje Indka Kšama s patriarchátem a misogynií.

„Dospěla jsem do bodu, kdy je pro mě důležité, abych byla šťastná. Jsem sama, ale ne osamělá,“ napsala Kšama na Instagram. Svatbu měla 4. července, a jak sama říká, byla při ní opravdu šťastná. Sama se nazdobila, sama prožila všechny tradice, které k indické svatbě patří, až jí prý do očí vhrkly slzy štěstí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kshama Bindu (@kshamachy)

Kromě štěstí a blízkosti k sobě samé může svatba se sebou představovat podle Kšamy i vymezení se proti klasickým genderovým rolím a patriarchátu. „Vždycky jsem chtěla být nevěsta, ale nechtěla jsem být ženou někoho jiného,“ přibližuje svoje pocity v jednom z příspěvků na Instagramu.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Na myšlenku vzít si samu sebe prý Kšama přišla při sledování seriálu Anne s E na konci, kde se hovoří o touze být nevěstou, nikoliv manželkou. Seriál prý viděla jen tři měsíce před vlastní svatbou. Od veselky prý musí snášet řadu odsuzujících pohledů a poznámek. To jí ale dle jejích slov nevadí. Nikdy totiž nebyla šťastnější.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kshama Bindu (@kshamachy)

Domů
Sdílet
Diskuse