Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martin Adam Pavlík TASR
8. srpna 2022 7:33
Čas čtení 0:38

Chorvatsko zachvátil další lesní požár na ostrově Hvar. Vyžádal si jednu oběť

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Chorvatsko zachvátil další lesní požár na ostrově Hvar. Vyžádal si jednu oběť
Zdroj: Wikimedia Commons/acediscovery

Jeden muž zahynul při záchraně svého obydlí.

V červenci jsme informovali o tom, že v chorvatské Dalmácii vypukly velké požáry a lidé u Šibeniku museli opustit své domovy. Za poslední měsíc zachvátilo chorvatské pobřeží Jaderského moře několik lesních požárů. Došlo k tomu v době silných veder, které postihly většinu evropských zemí. Prostřednictvím agentury Reuters o tom píše TASR.

V oblíbené dovolenkové destinaci vypukl o víkendu další požár. Podle agentury Reuters zasahovaly v neděli večer u lesního požáru na ostrově Hvar desítky chorvatských hasičů i s pomocí hasicích letadel.

Hvar Chorvátsko
Zdroj: Wikimedia Commons/August Dominus

Požár krátce ohrožoval obytné oblasti poblíž města Stari Grad, přičemž jeden muž přišel o život, když se snažil, aby plameny nezachvátily jeho majetek. Chorvatská policie vyšetřuje přesnou příčinu jeho smrti.

Velitel místního hasičského sboru Ivan Kovačevič v neděli večer informoval, že požár už neohrožuje domy, avšak nadále hoří v hustém borovém lese. „Situace na místě je momentálně dobrá,“ řekl agentuře HINA. Dodal, že na místě zasahuje 55 hasičů, 15 hasicích aut, tři hasicí letadla typu Canadairs a dvě letadla typu Air Tractors.

Domů
Sdílet
Diskuse