Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
8. srpna 2022 8:44
Čas čtení 1:12

Spoluzakladatel Pink Floyd označil Bidena za zločince a Tchaj-wan za součást Číny

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Spoluzakladatel Pink Floyd označil Bidena za zločince a Tchaj-wan za součást Číny
Zdroj: Getty Images

Britský zpěvák Roger Waters se během rozhovoru pohádal s moderátorem Michaelem Smerconishem. V průběhu interview uvedl hned několik kontroverzních prohlášení.

Spoluzakladatel skupiny Pink Floyd Roger Waters koncertuje v Severní Americe. Během turné poskytl třaskavý rozhovor pro televizní stanici CNN. V něm mimo jiné označil amerického prezidenta Joea Bidena za válečného zločince. Podle něj „přilévá na Ukrajině oleje do ohně“. Zpěvák se také zastal Ruska. 

Roger Waters: Válka je otázkou akce a reakce kvůli NATO

V rozhovoru se moderátor Michael Smerconish zpěváka zeptal, proč má během svých koncertů na velkoplošných obrazovkách podobiznu Joea Bidena s nápisem válečný zločinec. „Pro začátek přilévá na Ukrajině olej do ohně, to je obrovský zločin,“ uvedl Waters. Prý nechápe, proč Spojené státy nepřimějí ukrajinského prezidenta Zelenského k tomu, aby s Ruskem jednal. 

Když ho moderátor upozornil, že viní Ukrajinu, která byla napadena, Waters odpověděl, že válka začala už v roce 2008. „Začátek války je v podstatě otázkou akce a reakce v souvislosti s tím, jak se NATO přibližuje k ruským hranicím,“ uvedl.

Ukrajinský velvyslanec v Rakousku Oleksandr Ščerba Waterse za jeho výroky kritizoval. „Podle tohoto budete souzen. Nejen všemi umučenými, zmrzačenými, zavražděnými Ukrajinci – ale i historií,“napsal na Twitter. Pochvalu si zpěvák naopak vysloužil od bývalého ruského prezidenta Dmitrije Medveděva. „Na Západě stále žijí rozumní lidé. Pink Floyd navždy,“ napsal na sociální síť VKontakte a status doplnil Watersovou písní Wish You Were Here (Kéž bys tu byl).

Tchaj-wan je pode Waterse součást Číny

Rozhovor se také stočil k aktuálním událostem okolo Číny a Tchaj-wanu. Podle moderátora je Čína aktuálně zaneprázdněná obkličováním Tchaj-wanu. Tato věta zpěváka rozzlobila. „Neobkličují Tchaj-wan. Tchaj-wan je součástí Číny. Od roku 1948 to akceptuje celé mezinárodní společenství. Jestli to nevíte, tak dost nečtete. Přečtěte si o tom. Věříte propagandě,“ řekl Waters na závěr rozhovoru. 

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Čína aktuálně v Tchaj-wanu spustila vojenské cvičení v reakci na návštěvu předsedkyně americké Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosi. Čtyřdenní vojenská cvičení odstartovala ve čtvrtek a do blízkosti Tchaj-wanu už vypálila i několik balistických střel.

Domů
Sdílet
Diskuse