Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jakub Paulík
8. srpna 2022 17:46
Čas čtení 0:36

Ukrajinští vojáci měli zlikvidovat ruskou jednotku, která v Buči vraždila civilisty

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Ukrajinští vojáci měli zlikvidovat ruskou jednotku, která v Buči vraždila civilisty
Zdroj: TASR/AP

Ve městě po odchodu ruských okupantů zůstaly masové hroby.

Ukrajinští vojáci prý zlikvidovali příslušníky 64. samostatné motostřelecké brigády, kteří se podíleli na masakru v Buči. O věci informovala ukrajinská armáda na Telegramu

„Rusko zveřejnilo fotografie zlikvidovaných okupantů ze 64. samostatné motostřelecké brigády v Chabarovsku. Právě tato brigáda okupační armády se podílela na mučení Ukrajinců v Buči v Kyjevské oblasti,“ uvedla.

8. srpna 2022 18:45 Čas čtení 0:39 Ukrajinský soud poslal ruského tankistu na 10 let do vězení. Záměrně střílel na obytný dům v Černihivu Ukrajinský soud poslal ruského tankistu na 10 let do vězení. Záměrně střílel na obytný dům v Černihivu

Ruská strana násilí na obyvatelích v ukrajinském městě popírá. Zabíjení civilistů však potvrdila OSN a satelitní záběry společnosti Maxar Technologies vyvrátily konspiraci, že místo mrtvol se na záběrech z města nacházeli herci. CNN zveřejnila záběry z dronu, které dokazují vinu ruských vojáků.

Zničené město, které okupovaly ruské jednotky, navštívili v průběhu března a dubna také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a slovenský premiér Eduard Heger. Oba vraždění civilistů v Buči odsoudili. „Zdevastované město a desítky mrtvých civilistů, kteří byli zavražděni krutým způsobem. Viděl jsem i masové hroby a vůbec nebudu přehánět, když řeknu, že tento pohled mnou hluboce otřásl,“ uvedl tehdy slovenský předseda vlády.

Domů
Sdílet
Diskuse