Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jakub Paulík
8. srpna 2022 19:37
Čas čtení 0:42

VIDEO: Ruský poslanec sa v televízii vyhrážal zabitím všetkých Nemcov. Novinára z denníka Bild nazval nacistom

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené

Poslanca za tvrdé výroky kritizovala aj jeho frakcia.

Poslanec ruského parlamentu Alexej Žuravľov sa v ruskej televízii na programe Rossija 1 vyhrážal Nemcom a nemeckému novinárovi Björnovi Stritzelovi z denníku Bild zabitím, uvádza Meduza. Krátky úsek z relácie Šesťdesiat minút zdieľal na Twitteri poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko.

„Hajzel, všetci prídeme a všetkých vás zabijeme,“ vyhlásil rozzúrený zákonodarca, ktorý sa zjavne nechal ovládnuť emóciami. Prekážalo mu vraj, ako nemecký novinár v reportáži rozpráva o dodávkach zbraní na Ukrajinu, ktoré ruský poslanec nazval „nacistickými húfnicami“.

Vyhrážky novinárovi a Nemcom ihneď skritizoval aj moderátor Jevgenij Popov. Ten síce reportéra z denníka Bild označil za „propagandistického novinára“ a „nacistu“, no poslanca upozornil, že by sa mu nemal vyhrážať smrťou.

Parlamentná frakcia Liberálnodemokratickej strany Ruska, z ktorej Alexej Žuravľov pochádza, sa od jeho výrokov dištancovala. Vedenie strany povedalo, že nemá názory ako Žuravľov a že sa incidentom z televízie budú na septembrovom zasadnutí zaoberať.

Domů
Sdílet
Diskuse