Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jana Chovancová TASR
9. srpna 2022 14:15
Čas čtení 0:32

Ruské letecké spoločnosti rozoberajú staré lietadlá, nemajú náhradné diely

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Pre západné sankcie Rusi nemôžu kúpiť náhradné diely od zahraničných dodávateľov.

Letecké spoločnosti v Rusku začali rozoberať lietadlá, aby získali náhradné diely. Tie nemôžu kvôli západným sankciám kúpiť od zahraničných dodávateľov. Medzi spoločnosťami je aj štátna Aeroflot.

Aeroflot odstavil a nechal rozobrať najmenej dve lietadlá. Jedným z nich je dopravný Suchoj Superjet 100 a druhým takmer nový Airbus A350. Súčiastky boli odstránené aj z niekoľkých Boeingov 737 a Airbusov, pretože dopravca potrebuje náhradné diely pre iné lietadlá rovnakého modelu. 

Tento postup je údajne v súlade s odporúčaním ruskej vlády. Väčšinu ruskej flotily tvoria zahraničné dopravné lietadlá. Od súčiastok zo zahraničia sú však závislé aj lietadlá ruskej výroby.

Podľa zdroja z leteckého priemyslu bude už po roku sankcií pre Rusko výzvou udržať moderné lietadlá v prevádzke. Nová generácia lietadiel, ako sú napríklad A320neo, A350 alebo Boeing 737 Max a 787, majú totiž technológiu, ktorú je potrebné pravidelne aktualizovať.

Domů
Sdílet
Diskuse