Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Denisa Šútorová
10. srpna 2022 10:30
Čas čtení 1:25

Boty značky Amina Muaddi nosí Bella Hadid i Rihanna. V nové kampani oslavuje arabskou kulturu

Kategorie:
Móda
Uložit Uložené
Boty značky Amina Muaddi nosí Bella Hadid i Rihanna. V nové kampani oslavuje arabskou kulturu
Zdroj: Dexter Navy

Kromě exotických palmových listů, vodní dýmky a čistokrevných arabských koní se v kampani focené v Káhiře vyjímají zejména boty poseté drahokamy. Všimnout si můžeš extravagantních tvarů podpatků, ale i zajímavé kabelky Mermaid.

Jméno známé návrhářky s jordánsko-rumunskými kořeny Aminy Muaddi je zejména synonymem luxusních bot. V roce 2020 byly podle časopisu Voguejedním z nejoblíbenějších doplňků v celebritních kruzích. Bella Hadid, Irina Shayk, Kim Kardashian nebo Kylie Jenner si oblíbily její sandály s hranatou špičkou a mini kabelky.

Amina Muaddi se tak stala oblíbenou návrhářkou v Hollywoodu i virálním hitem sociálních sítí. Designérka, která má kromě celebritních klientů na kontě i několik velkých spoluprací s Rihannou (Fenty x Amina Muaddi) nebo A$AP Rockym, často vzpomíná na své začátky. „Neustále jsem četla časopisy a ptala se mámy, jak bych mohla začít pracovat v oblasti módy. Očividně nic netušila. Žili jsme v Jordánsku a pak v Rumunsku a nebylo to zrovna nejotevřenější prostředí,“ řekla pro Vogue.

Dnes je úspěšná návrhářka hrdá na své arabské kořeny a dokazuje to i v nejnovější luxusní orientální kampani, která oslavuje její původ a kulturu.

Podle návrhářky Muaddi není arabská kultura v módním průmyslu dostatečně prezentována, což samozřejmě chtěla změnit. Aby koncept kampaně uchopila co nejlépe, dala si záležet, aby její tým sestával z arabského štábu a produkce.

Za objektivem stál hvězdný Dexter Navy, který je poloviční Egypťan, a v hlavní roli modelky se ocitla Imaan Hammam s marocko-egyptským původem.

Kromě čistokrevných arabských koní, exotických palmových listů a vodní dýmky se v kampani focené v Káhiře vyjímají zejména boty poseté drahokamy či saténové lodičky. Všimnout si můžeme extravagantních tvarů podpatků, ale i zajímavé kabelky s nápisem Mermaid.

Do kolekce pro příští sezónu jsou samozřejmě zařazeny i modely s křišťálovou sponou, jelikož tento styl patří mezi nejprodávanější pod značkou Muaddi. Kolekce je však podle slov návrhářky plná stylů a kromě arabské kultury se inspirovala také podmořským světem a uměleckým stylem art deco.

16. dubna 2024 14:00 Čas čtení 3:46 Móda REFRESHER: Sleduj, co nosí během prvních jarních dnů Češky a Slovenky. Hitem jsou široké džíny, boxy mikiny i vzorovaná saka Móda REFRESHER: Sleduj, co nosí během prvních jarních dnů Češky a Slovenky. Hitem jsou široké džíny, boxy mikiny i vzorovaná saka

Ceny kabelek se pohybují kolem 20 000 korun, najdeš ale i modely v hodnotě 12 a 22 tisíc korun. Za ty luxusnější a propracovanější zaplatíš až 40 000 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse