Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Footshop. Článek byl vytvořen redaktorem, ale jde o specifickou formu partnerství.
12. srpna 2022 10:30
Čas čtení 3:51
Richard Balog

Minimalistické tenisky nejsou nuda. Přesvědč se o tom díky těmto provedením Nike Air Force 1 nebo adidas Originals Nizza

Minimalistické tenisky nejsou nuda. Přesvědč se o tom díky těmto provedením Nike Air Force 1 nebo adidas Originals Nizza
Zdroj: Sneakersnstuff
MÓDA FOOTSHOP
Uložit Uložené

Který z těchto nadčasových párů si získá tvé srdce?

Módní trh je v průběhu posledních sezón plný kousků v neutrálních barevných tónech a minimalistických liniích, které se navzájem skvěle doplňují a nositelům usnadňují život. Platí to i v případě tenisek v jednoduchých provedeních, které nejsou předzvěstí nudných outfitů, ale díky propracovaným detailům dokážou zaujmout i náročné milovníky módy. 

Těchto deset minimalistických verzí známých siluet tenisek jako Nike Air Force 1 Low nebo adidas Originals Nizza 2 Lea je důkazem. Který z těchto nadčasových párů si získá tvé srdce a skončí ve tvé sbírce?

Kompletní nabídka tenisek, oblečení a obuvi v online obchodě Footshop
 V den publikování článku byla v online obchodě Footshop akce do výše 35 % na vybrané produkty. Ceny jsou uvedeny před slevou.

 

Vans Classic Slip-On 98 DX  1 999 Kč

Tenisky s názvem Classic Slip-On představují jeden z kultovních modelů od značky Vans a jsou ideální volbou pro každodenní nošení pro muže i pro ženy. V nabídce online obchodu Footshop je najdeš v různých materiálových i barevných úpravách, ale vzhledem k tématu dnešního výběru jsme vybrali minimalistickou černou variantu s kontrastním bílým prošíváním i s bílou podrážkou. Poměr ceny, vzhledu a výkonu je v tomto případě příznivý ve všech směrech. 

Vans Slip-On
Zdroj: Footshop

Vans Vault OG Authentic LX  2 299 Kč

I druhý tip na tenisky v minimalistickém provedení pochází z dílen značky Vans, a to konkrétně od prémiové divize Vault. Konkrétně jde o model OG Authentic LX se semišovým svrškem, který návrháři zahalili do světlého odstínu s přívlastkem Biscotti, což je velmi výstižně zvolený název. 

Jak jsme zmiňovali již v minulosti, tato silueta byla prvním vyrobeným modelem Vans a je dílem zakladatele Paula Van Dorena. Nyní může být součástí tvých každodenních outfitů za férovou sumu.

Vans Vault OG Authentic
Zdroj: Footshop

Reebok Classic Legacy AZ Grow  2 499 Kč

Tenisky Reebok Classic Legacy jsou nadčasovou klasikou, která patří mezi největší klenoty britského výrobce s dlouholetou tradicí ve sportovní obuvi. Model má ostré linie a komfortní měkkou podrážku, díky které tvoje chodidla nebudou trpět ani při dlouhých procházkách světovými metropolemi.

Minimalistické jednobarevné provedení z prodyšné textilie ikonické siluetě náramně sluší a za 2 499 korun jde o nákup, kterého nelituješ. Pokud se rozhodneš pro koupi těchto retro krásek, nezapomeň na pravidelné čištění, aby vypadaly svěže.

Reebok Classic Legacy
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Astir 2 899 Kč

Model Astir patří mezi nejatraktivnější teniskové novinky značky adidas Originals za poslední sezóny a v nabídce online obchodu Footshop jsou dostupné i v tomto minimalistickém bílém provedení se zažloutlou podrážkou. 

Doplň své outfity o obuv, kterou neuvidíš na každém kroku, a navíc je k dispozici za příznivou cenu 2 899 korun. Sportovní linie a výrazný nádech 90. let jsou skvělou volbou a do pozornosti dáváme i sněhobílou variantu se stříbrnými prvky.

Adidas Originals Astir
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Adi2000  2 999 Kč

Prvotřídní kombinace materiálů (semiš, kůže a syntetická vlákna) a styl ze začátku tisíciletí, který je aktuálně v centru pozornosti známých módních domů i sportovních výrobců.

Na přelomu tisíciletí jsme nevěděli, co přinese budoucnost, ale model Adi200 s sebou přinesl stylovou jistotu. Tenisky si zachovaly autentický design s minimalistickými liniemi i v roce 2022 a skvěle doplní současný trend širokých kalhot. Pokud preferuješ tmavá provedení, k dispozici je také černá varianta.

Adidas Originals Adi2000
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Oznova  3 399 Kč

Bílé tenisky jsou povinnou výbavou každého módního nadšence a v případě, že plánuješ koupi nového páru, máme tip v podobě novinky s logem adidas Originals.

Model s názvem Oznova se nese na vlnách svého oblíbeného předchůdce Ozweego, ale dostal o něco agresivnější linie, výraznější plastové prvky a silnější podrážku. Výsledek je skvělý a tenisky jsou dostupné v mužských i ženských velikostech za 3 399 korun. Stejně pozitivně hodnotíme i atraktivní černou verzi se stejnou cenovkou.

Adidas Originals Oznova
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Nizza 2 Lea  3 399 Kč

Minimalismus není jen o bílé, respektive černé. Skvělým důkazem jsou tyto šedé tenisky adidas Originals Nizza 2 Lea. Designéři ve službách sportovního výrobce upravili klasickou verzi siluety o silnější podrážku a o svršek z kůže s vyraženým logem. 

Design tenisek má původ v konceptu basketbalových bot z 80. let, ale jsou vyzbrojeny novými technologiemi včetně vložky OrthoLite, která zajišťuje pohodlí. Dostupné jsou v mužských velikostech a jedná se o ideální volbu pro letní měsíce. Stejně atraktivní jsou tyto krásky s retro nádechem i v bílém a černém provedení. Výběr záleží na tvých preferencích.

Adidas Originals Nizza
Zdroj: Footshop

Nike Air Force 1 Low W  3 499 Kč

Pokud bychom si měli vybrat jen jeden pár tenisek z dnešního seznamu, sáhli bychom po originálním kousku s logem Nike z obou stran. Barevné schéma bílé s fialovou nás dostalo na první pohled. 

Čerstvá novinka v podobě modelu Air Force 1 Low s přívlastkem White Doll je krásná. Vedení společnosti vsadilo na neokoukanou kombinaci s vybledlým efektem a šlo o správnou volbu. Vnitřek tenisek je vystlán měkkou látkou, díky které budou tvé nohy v pohodlí během celého dne. Dostupné jsou v ženských velikostech a cena je 3 499 korun.

Nike Air Force 1
Zdroj: Footshop

Nike Dunk High LX W  3 999 Kč

Rovněž v ženských velikostech jsou dostupné i tyto Nike Dunk High v prémiové materiálové úpravě s cenou 3 999 korun. Bílo-zlaté tenisky jsou další příklad toho, že v jednoduchosti je krása. 

Klasické logo značky z obou stran v podobě vyšívaného swooshu a výsledný sofistikovaný vzhled stojí za tvoji pozornost. Atraktivní pár tenisek, se kterým se neztratíš v davu a je jako stvořený pro letní i podzimní období.

Nike Dunk High LX
Zdroj: Footshop

Nike Air Max 95  4 599 Kč

Nike Air Max 95 je model, který posunul hranici tenisek značky Nike. Speciální vzduchová bublina se na těchto botách nenachází jen v zadní části, ale je viditelně umístěna také v přední části obuvi. Poprvé byly dostupné v roce 1995 a od té doby jsou oblíbené napříč různými věkovými skupinami i subkulturami včetně početné grimové komunity.

Objev kouzlo tenisek s vzduchovou kapslí Air Sole prostřednictvím modelu Nike Air Max 95 z kůže, semiše a syntetických tkanin v barevném provedení Pure Platinum. Ve sbírce je můžeš mít za 4 599 korun včetně dopravy.

Nike Air Max 95
Zdroj: Footshop
Zpět
Sdílet
Diskuse