Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tímea Krauszová
10. srpna 2022 15:39
Čas čtení 0:58

TV Markíza vyvolala rozruch novým logem. Barvy, které televize používá roky, lidem připomínají ukrajinskou vlajku

Kategorie:
News
Uložit Uložené
TV Markíza vyvolala rozruch novým logem. Barvy, které televize používá roky, lidem připomínají ukrajinskou vlajku
Zdroj: TV Markíza

Modrá a žlutá je brandem Markízy už 26 let. Přesto si nový vizuál lidé spojují s válkou na Ukrajině.

Skupina Markíza, která je stejně jako česká TV Nova součástí společnosti CME, prošla redesignem. Všechny její televizní stanice mají nové logo i nové znělky. Právě logo televize Markíza však na Facebooku vyvolalo pobouření, některým lidem se zdá, že výběr barev je cíleným odkazem na podporu Ukrajiny.

To nejsou národní barvy

Televize Markíza, Doma, Dajto a také nejmladší stanice Markíza Krimi mají novou vizuální identitu. „Markíza je už více než čtvrtstoletí lídr televizního trhu, chceme být stále o krok vpřed a udávat trendy. Tuto ambici potvrzuje i opravdu moderní a progresivní grafický vizuál, který dnešním dnem obdržely všechny naše televizní stanice a s nimi související online platformy. Považujeme to za první dárek pro naše diváky k blížícím se 26. narozeninám Markízy, přímo na 31. srpna 2022 však máme připraveno i další velké překvapení,“ řekl Michal Borec, ředitel Centra marketingu skupiny Markíza.

tv markíza
Zdroj: TV Markíza

Ne všem se však nové logo zamlouvá. Na Facebooku se více lidí rozhořčuje nad tím, že barvy připomínají národní barvy Ukrajiny. „Ať se tedy celá Markíza přestěhuje na Ukrajinu,“ napsala jedna uživatelka na sociální síti a ptala se, proč si televize raději nevybrala slovenské národní barvy. „My nejsme Ukrajina, ale Slovensko. Už ani neznají barvy své země, smutné,“ komentuje další zklamaná fanynka.

22. března 2024 14:00 Čas čtení 3:29 Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou? Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou?

Některé komentáře naznačují, že došlo ke změně barev na něčí objednávku, a jiné televizi obviňují z vlastizrady. Mnozí žádají, aby byly použity barvy červená, modrá a bílá. Žlutou a modrou má však skupina Markíza ve své identitě již od svého vzniku v roce 1996.

Zpět
Sdílet
Diskuse