Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2022 11:40
Čas čtení 0:55
Jakub Paulík

VIDEO: „Sláva Rusku,“ posmievala sa ruská žena Ukrajinkám. Neskôr plakala, že jej v Rakúsku zrušili hotelovú rezerváciu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nie je však isté, či hotel reagoval na jej videá.

Ruska Julia Sergejevna Prochorovová na internete zverejnila video, na ktorom si v Salzburgu uťahovala z miestnych Ukrajiniek. Na dvojicu začala vykrikovať, že Rusko zvíťazí, a pýtala sa ich, komu patrí okupované ukrajinské mesto Cherson.

Provokovala tiež s referendom o pripojení územia k Rusku. Jej video kritizovalo množstvo ľudí a správanie Rusky odsúdilo. Nie je to pritom prvý príspevok, v ktorom sa žena posmieva Ukrajincom a podporuje ruskú agresiu.

Prochorovová krátko po tom, ako vysmiala dve Ukrajinky, pridala video, kde sa so slzami sťažovala, že prišla o ubytovanie vo Viedni, ktoré si vybavovala cez platformu Booking. Nikde však neuvádza dôkaz, že by zrušenie rezervácie súviselo s kontroverzným videom. „Do r**i, prečo mi teraz zrušili ubytovanie vo Viedni? Zablokovali mi aj stránku na Bookingu,“ sťažuje sa.

Cherson patrí medzi úplne prvé veľké mestá, ktoré Rusko dobylo po začiatku invázie na Ukrajinu. O prípravách na referendum o pripojení ukrajinských území k Rusku nedávno informovala veľvyslankyňa USA pri OSN Linda Thomasová Greenfieldová aj britské ministerstvo obrany. Prieskum Kyjevského medzinárodného sociologického inštitútu však informuje, že 84 percent Ukrajincov odmieta, aby sa časti ich územia pripojili k Rusku.

Domů
Sdílet
Diskuse