Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
11. srpna 2022 15:33
Čas čtení 1:06

Společnost Disney ohlásila 221 milionů uživatelů, očekávání překonává i Disney+ (Aktualizováno)

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Společnost Disney ohlásila 221 milionů uživatelů, očekávání překonává i Disney+ (Aktualizováno)
Zdroj: Disney

Společnost na začátku července oznámila 221,1 milionu předplatitelů na všech svých platformách.

Aktualizováno 12. srpna –⁠ Společnost Disney měla v červenci na všech svých platformách 221,1 milionu uživatelů po celém světě. Samotnou novinku, streamovací platformu Disney+, si předplatilo celkem 14,4 milionu lidí. Původní odhady přitom hovořily o deseti milionech. Netflix, který je stále největší streamovací službou na světě co do příjmů, zapojení uživatelů a počtu předplatitelů, si ale nedávno přestal předplácet rekordní počet lidí. 

Původní článek obsahoval informaci, že společnost Disney překonala Netflix v počtu předplatitelů. Společnost Disney uvedla 221 milionů uživatelů, nikoli předplatitelů, naopak Netflix ve svých zprávách vždy uvádí předplatitele. Když si uživatel předplatí tzv. balíček, Disney ho započítává třikrát (Disney+, Hulu a ESPN+). Nelze tedy z tohoto důvodu provést srovnání. Chybné informace redakce opravila. 

Disney roste, Netflix ztrácí 

Kromě Disney+, které bylo spuštěno teprve nedávno, provozuje Disney ještě platformu Hulu pro dospělé a sportovní ESPN+. Kromě toho chce brzy nabídnout také streaming s reklamou za menší poplatek a luxusnější služby bez reklamy. Podle vedení společnosti to nové zákazníky neodradí. „Měli jsme skvělé čtvrtletí. Naše kreativní a obchodní týmy velmi pomohly přímo v našich zábavních parcích. Velmi sledované byly sportovní přenosy a růst významně ovlivnil také počet předplatitelů našich streamovacích služeb,“ okomentoval čísla výkonný ředitel Disney Bob Chapek. 

Opačný jev nastal u platformy Netflix, která se dlouhodobě potýká s odlivem předplatitelů. V období mezi dubnem a červencem letošního roku jich ztratila skoro milion, což je největší ztráta v historii služby. Kdyby nebylo enormního úspěchu seriálu Stranger Things, jak uvedl výkonný ředitel firmy Reed Hastings, dost pravděpodobně by byl pád ještě strmější.

Na vině je mimo jiné zdražování předplatného a velká konkurence, kterou má Netflix nejen v Disney, ale také v Apple TV, HBO Max nebo Amazonu Prime.

Anketa:
Kde jsou aktuálně tvoje nej pořady?
Na Netflixu.
Na Disney+.
Na HBO.
Na Amazonu.
Jinde.
Na Netflixu.
43 %
Na Disney+.
45 %
Na HBO.
7 %
Na Amazonu.
0 %
Jinde.
5 %
Zpět
Sdílet
Diskuse