Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2022 9:00
Čas čtení 2:13
Ilona Hobzová

Make‑up expertka Karolína Synková: „Make-up je pro mě svoboda experimentovat a být sama sebou každý den.“

Make‑up expertka Karolína Synková: „Make-up je pro mě svoboda experimentovat a být sama sebou každý den.“
Zdroj: Se svolením Karolíny Synkové
KULTURA KOSMETIKA A PÉČE O KŮŽI UMĚNÍ
Uložit Uložené

Karolína Synková je vystudovaná výtvarnice. V roce 2015 se díky make-upovým kurzům dala na cestu líčení. Dnes je z ní make-up expertka přední kosmetické firmy.

„Dělám hlavně to, co mě baví a u čeho se dokážu i zrelaxovat. Ve své práci jsem veliký perfekcionista a detailista,“ říká Karolína, která ukázky svého líčení představuje na sociálních sítích. Tam jde často i za hranice denního přirozeného líčení a zkouší různé nové techniky. „Make-up je pro mě svoboda experimentovat a být sama sebou každý den,“ vysvětluje.

Karolína Synková
Zdroj: Se svolením Karolíny Synkové
Doporučeno
Tanečnice Helena Nováčková žije pro Cirk La Putyka. Strach bývá nutnou součástí, člověk se ho naučí překonávat, říká Tanečnice Helena Nováčková žije pro Cirk La Putyka. Strach bývá nutnou součástí, člověk se ho naučí překonávat, říká 5. srpna 2022 9:00

Že bude líčení hrát v jejím životě velkou roli, bylo jasné, už když vzala do ruky první produkt. Byla to černá tužka na oči, kterou si půjčila z kosmetické tašky své mámy. „Samozřejmě mi mamka řekla, že smím jen tužku, ale postupně došlo i na řasenku a potom se už záliba v líčení nedala zastavit,“ vzpomíná Karolína.

Líčení je pro mne každodenní relaxace a čas, kdy nechávám své myšlenky a představivost proudit přes své štětce.

Stáž ve Francii? Splněný sen

Po absolvování make-upových kurzů dostala v roce 2016 možnost pracovat pro parfumérii Sephora, kde pracuje dodnes. Dostala se díky tomu i na stáž do Francie. Čtyřdenní program považuje za splněný sen. „Měla jsem možnost potkat se s kolegy a kolegyněmi, kteří pracují v jiných zemích, a byl to opravdu zážitek. Za ten čas jsme navštívili ústředí značky DIOR a měli jsme vytvořit v časovém limitu make-up na přehlídku. Celý pobyt v Paříži byl plný nových zkušeností, produktů a zážitků,“ vypráví Karolína.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karolina Synková (@karolina_synkova)

A je podle Karolíny rozdíl mezi líčením v Paříži a v Praze? „Je to mýtus. Teď nejsou v make-upu žádná pravidla, a jestli chcete nosit rudou rtěnku každý den nebo fialové a zelené oční stíny, noste je. Nejdůležitější je cítit se krásně a být sám sebou,“ myslí si. 

Největší výzva? Rozvíjet se a zdokonalovat 

Karolína Synková sbírá ve své profesi jeden úspěch za druhým. V roce 2019 vyhrála soutěž Beauty Masters. O rok později absolvovala roční rozvojový program Beauty Masters 2020, po kterém získala titul Beauty Masters Make-up 2020 a titul Digital Champions. 

Karolína Synková
Zdroj: Se svolením Karolíny Synkové

Jaké má Karolína další ambice? „Velkou výzvou je pro mě stále se rozvíjet, snažím se pořád zdokonalovat ve svém líčení, v jazycích. Chci být pořád ve střehu, když přijde nový make-up trend. Chci být nadále aktivní na sociálních sítích i na TikToku. Přinášet nové soutěže pro své sledující a zůstat kreativní,“ odpovídá.

Jaký je tajný tip Karolíny ohledně líčení? 
„Používejte na konturování obličeje bronzování, tvářenku a i rozjasňovač v tekuté formě. Když použijete na pleť tekuté produkty, dosáhnete nejpřirozenějšího vzhledu pleti.“
Základem je podle ní ale každodenní péče o pokožku.
„Žádný make-up nebude vypadat dobře, pokud nepoužíváte správné produkty péče o pleť. Čisticí pěna, sérum, krém na obličej a oční krém – to je absolutní základ pro pleť, a pokud na hydratovanou pleť dáte jakýkoliv make-up, bude vypadat skvěle. A hlavně bude držet a nebudete potřebovat ani skoro žádný pudr.“

Zaujala tě práce Karolíny a chceš se od ní nechat nalíčit? Není to prý žádný problém. „Budu moc ráda, pokud za mnou zavítáte na prodejnu Sephora Chodov, kde jsem většinou nejčastěji, nebo mi neváhejte napsat na Instagramu do zprávy a dohodneme si setkání,“ zve make-up expertka.

Doporučeno
Kosmetické novinky: Jarní paletka očních stínů za 260 korun, virální balzámy na rty a séra Glow Recipe v Česku Kosmetické novinky: Jarní paletka očních stínů za 260 korun, virální balzámy na rty a séra Glow Recipe v Česku 5. dubna 2024 13:00

„Pokud budete chtít být experty na linky, oční stíny, make-up na každý den, na to se objednávat nemusíte, stačí, když dorazíte kdykoliv. Pokud budete chtít kompletní líčení, tak mi napište nebo zavolejte k nám do parfumerie Sephora na Chodově, kde Vás objednají. Ale nezapomeňte povědět, že chcete na líčení ke Karolíně,“ doplňuje.

Domů
Sdílet
Diskuse