Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Kofola.
18. srpna 2022 16:00
Čas čtení 3:22
Sponzorovaný obsah

Zážitky, které dělají léto létem. Vytopený stan i štípance od komárů k prázdninám patří

Zážitky, které dělají léto létem. Vytopený stan i štípance od komárů k prázdninám patří
Zdroj: Kofola
ZAJÍMAVOSTI KOFOLA LETNÍ ZÁŽITKY LÉTO 2022
Uložit Uložené

Tyto věci jsou to nejlepší a zároveň nejhorší, co můžeš o prázdninách zažít.

Léto je sice milované období mnoha z nás, ne vždycky ale vychází podle plánu. Ze situací, které v danou chvíli příliš nepotěší, se však stávají nejlepší vzpomínky. Každý silný zážitek je nezapomenutelný a následující věci bys měl rozhodně v létě zkusit, i když se mohou trochu zvrtnout. Tyto drobné DE-AMAZING totiž k létu patří stejně jako zmrzlinové stánky nebo čepovaná Kofola. Máš ještě pár týdnů na to zažít to nejvíc (ne)dokonalé léto v životě, tak s chutí do toho.

1. Ztraceni: Festivalová edice

„Jdu si jenom pro pití, sejdeme se tady.“ Klasická festivalová lež. Odcházet od kamarádů z davu na koncertě znamená už se s nimi neshledat. Než vyčkáš frontu na pití, tvoje parta se ztratí, případně přesune na jiné místo. Pak přichází ten beznadějný pocit, kdy se snažíš kámoše najít mezi stovkami lidí. Ne, telefon ti během koncertu nezvednou a na zprávy neodpoví. 

Nepropadej v takové situaci panice, může být předzvěstí pro skvělé vzpomínky. Zkus se někdy ztratit tak trochu schválně. Nemusí to být zrovna na festivalu, ale třeba na koncertě nebo jiné akci. Podobné eventy jsou plné přátelských lidí, kteří milují zábavu a rádi přijmou dalšího člena do party. Poznáš nové tváře, se kterými můžeš propařit večer.

kofola
Zdroj: Kofola

2. Pětihvězda pod hvězdami

Stanování je super zábava, přenosný domeček však může být původcem mnoha letních potíží. Hned ta první spočívá v tom, že složit ho je někdy stejně komplikované jako smontovat skříňku ze skandinávského domu s nábytkem. Tady platí: Kdo je připraven, není překvapen. Nebo si s sebou vezme zkušeného trempa.

Noc ve stanu není spaní v pětihvězdičkovém hotelu. Po spánku na tvrdé zemi možná budeš mít pocit, že ti v noci někdo lámal kosti. Zároveň podstupuješ riziko, že budeš po nočním dešti vstávat s promáčeným spacákem. Mokré nohy po ránu nejsou nic příjemného a prochladnutí se tě může držet celý den. Takže k snídani horký čaj a vyhřívat se na sluníčku. A také je dobré vysušit stan i spacák na příští noc. No, možná to nezní na první pohled lákavě, ale noc pod hvězdami za tu trochu nepohodlí rozhodně stojí.

kofola
Zdroj: Kofola

3. Tanec mezi kapkami deště

Déšť je takový letní záporák. Dokáže pokazit jakoukoliv venkovní aktivitu, kterou si naplánuješ. Open air koncert, výlet, sjíždění řeky i další dopředu plánované akce se mohou rázem zhroutit jako domeček z karet kvůli průtrži mračen. Jako každý záporák má ale i déšť svou světlou stránku, jenom ji objevit.

Ať už stojíš s bílými teniskami a promáčeným oblečením uprostřed rozbahněné louky, nebo smutně pozoruješ průtrž mračen za oknem, udělej si z toho zážitek. Zní to jako klišé, ale tancovat v dešti je opravdu osvobozující a na zmoknutí díky němu nakonec budeš s láskou vzpomínat. Navíc v horkém počasí to může být příjemné osvěžení. Pokud tě to nepřesvědčilo nebo se bojíš nachlazení, měj raději po ruce pláštěnku či nepromokavou bundu.

kofola
Zdroj: Kofola

4. Letní romantika po česku

Přesto, že v Česku nemáme moře, nemůžeme říct, že bychom se v létě neměli kde svlažit. Naše rybníky, jezera, řeky i přírodní koupaliště jsou rovnocennou náhradou zaručující příjemné koupání i romantické prostředí. Od rybníka si můžeš zaskočit do blízkého lesa natrhat jahody nebo borůvky a donést si vodu z lesní studánky. Zkrátka přeplněná koupaliště ti to samé jako tato vesnická poezie nenabídnou, proto by koupání v přírodě nemělo v tvém letním checklistu chybět.

Romantika sice zaručena, ovšem repelent s sebou. K létu u vody patří komáři a ovádi, kteří rádi kazí romantickou idylku všem přítomným. Zvlášť pokud patříš mezi lidi, kteří jsou pro hmyz vždycky tím nejlákavějším terčem, nezapomínej na odpuzovače hmyzu. Tvoje letní rande by jinak mohlo skončit zoufalým drbáním a cestou do lékárny pro gel na štípance.

kofola
Zdroj: Kofola

5. Cyklotrable

Teplé počasí svádí k výletům. Vyrazit si na kole na čepovanou Kofolu nebo blízkou zříceninu zní skvěle, navíc se budeš hýbat a uděláš něco pro svoje zdraví. Ale co dalšího patří k cyklistice kromě vymakaných stehen a helmy? Přece opálené šortky a tílka. Jeden kratší cyklovýlet může znamenat, že budeš mít svůj oblíbený outfit už celé léto na sobě. V tom lepším případě půjdeš „rovnou do hněda“, v horším případě se spálíš. Takže jedna rada na závěr – mazat se, mazat se, mazat se. Věř, že větu: „Nepotřebuju se mazat, já se nikdy nespálím“ už před tebou pár lidí vyslovilo... a spálili se. A nezapomeň večer při rychlé jízdě zavírat pusu, ať ji nemáš plnou malých mušek.

kofola
Zdroj: Kofola

Léto je čas zážitků a ty nedokonalé jsou nakonec ze všech nejkrásnější. Právě o tom, že léto nemusí být perfektní, je nová kampaň Kofoléto. Pokud také miluješ silné zážitky, na které se dlouho vzpomíná, vyjádři to novým letním merchem. Najdeš na něm všeříkající hlášky jako: „Mám spálený nos“ nebo „Jak mám postavit ten stan?“

Merch obsahuje trička, bundy, boty, ale i klobouky, pláštěnky, spacáky a další doplňky, které se hodí pod stanem i na fesťáku. Stejně jako Kofola pochází všechny kousky merche z Česka a Slovenska. Značka se tak rozhodla podpořit lokální ekonomiku a šikovné malovýrobce a ty můžeš koupí těchto letních nedokonalých nezbytností udělat to samé. Kofola patří k létu stejně jako štípance od komárů nebo fronta na koupališti a zpříjemní ti poslední prázdninové okamžiky.

objednat deamazing Kofola merch
kofola
Zdroj: Kofola
Zpět
Sdílet
Diskuse