Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2022 10:30
Čas čtení 3:53
Richard Balog

TOP 10: Toto jsou skladby, díky kterým je Harry Styles ikonou populární hudby

TOP 10: Toto jsou skladby, díky kterým je Harry Styles ikonou populární hudby
Zdroj: Getty Images/Helene Marie Pambrun
HUDBA HARRY STYLES
Uložit Uložené

Osmadvacetiletý interpret má na svém kontě bohatou sbírku skladeb, které připomínají tvorbu sedmdesátých let, sladké rádiové hity i velkolepé melodie plné emocí.

Britský zpěvák Harry Styles vydal svoji první sólovou skladbu Sign of the Times v roce 2017 a od té doby patří mezi hvězdy hudebního průmyslu. Na kontě má spoustu skvělých singlů a trojici alb, díky kterým dokázal, že není jen sladký chlapec ze skupiny One Direction.

Osmadvacetiletý rodák z města Redditch je ikonou populární hudby s obrovským dosahem na mladou generaci. Názory na Stylese se přitom poměrně liší. Šoubyznys ho vnímá jako maják v boji proti genderovým normám a toxické maskulinitě – jeho extravagantní outfity, kterým dominují zvonové kalhoty s vysokým pasem a vlněné svetry s ovocnými vzory z dílen módního domu Gucci, perlové náhrdelníky či nalakované nehty, nedostaneš z hlavy stejně jako jeho hity.

Hudební inspiraci čerpá v různých žánrech a od zkušenějších kolegů z branže, jako jsou Peter Gabriel, Shania Twain či Lizzo. Tvorba Harryho Stylese přitom není jen o sladkých hitech typu Watermelon Sugar, ale nabízí také seriózní skladby, které se ti dostanou pod kůži.

Stylesova cesta od prvotní slávy v talentové soutěži X-Factor se skupinou One Direction až po sólové koncerty na stadionu Wembley je důkazem jeho odhodlání dotáhnout to v hudbě daleko. Toto je 10 skladeb, díky kterým je Harry Styles ikonou populární hudby.

Názory prezentované v tomto článku nejsou názory celé redakce.
Doporučeno
Do Prahy se po 13 letech vrátili Arctic Monkeys. Jejich show byla nenucená, ale zároveň sebejistá (Reportáž) Do Prahy se po 13 letech vrátili Arctic Monkeys. Jejich show byla nenucená, ale zároveň sebejistá (Reportáž) 19. srpna 2022 16:30

Keep Driving

Výběr začínáme skladbou Keep Driving ze zatím posledního alba Harry's House, které spatřilo světlo světa 20. května letošního roku. Styles během 2 minut a 20 vteřin předvedl svůj máslově jemný hlas v kombinaci s útržky ze svých vzpomínek na hloupé události z párty či na blažené momenty. Časy prostého lámání srdcí a nejasných narážek na orální sex jsou minulostí.

To vše v doprovodu hladkých syntezátorů, které znějí jednoduše skvěle, díky čemuž Keep Driving rotuje v našem playlistu každý den.


 Cherry

Píseň Cherry je stejně krásná i pochmurná. Jde o vyznání žárlivosti a touhy po staré lásce, která britskému zpěvákovi chybí, což potvrzuje část: „I still miss your accent and your friends / Did you know I still talk to them?“ Styles text věnoval bývalé partnerce Camille Rowe, jejíž část hlasové zprávy ve francouzštině zazní na konci skladby. Píseň se nachází na albu Fine Line a z našeho pohledu jde o záležitost, ze které je nejvíc cítit zranitelnost zpěváka.


 Watermelon Sugar

Sladký letní hit, který zná každý, kdo poslouchá rádio minimálně během jízdy autem do práce. Watermelon Sugar je v éteru více než dva roky, ale přesto jde o aktuální záležitost, a to zejména díky opojné groovy melodii a úvodním veršům: „Tastes like strawberries on a summer evening / And it sounds just like a song.“

Zajímavostí je, že skladba Watermelon Sugar byla z alba Fine Line téměř vyřazena. Nakonec šlo o první Stylesovu skladbu, která ovládla žebříček Billboard 200.


 Ever Since New York

Píseň Ever Since New York se nachází na debutovém albu britského interpreta a je o pocitu odloučení. Spousta fanoušků se domnívá, že skladba je o Stylesově nevlastním otci, který zemřel na rakovinu. Otevřený text však umožňuje posluchačům najít v tomto příběhu plném emocí svůj vlastní význam slov.

Zpět
Sdílet
Diskuse