Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
12. srpna 2022 19:23
Čas čtení 0:54

Zahraj si hry studentů prvního ročníku herního designu na FAMU

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Zahraj si hry studentů prvního ročníku herního designu na FAMU
Zdroj: FAMU/propagační materiál

FAMU uveřejnila 7 klauzurních her studentů herního designu. Celkem si můžeš zahrát 12 titulů.

Filmová a televizní fakulta Akademie múzických umění v Praze zveřejnila 11 klauzurních her od studentů prvního ročníku herního designu. Jejich úkolem bylo vytvořit herní prototyp a vyzkoušet, jak se jim to povedlo, můžeš i ty. Která hra tě zaujala nejvíc?

12. srpna 2022 17:21 Čas čtení 0:51 Spotify ti najde ideální dovolenou podle toho, co posloucháš Spotify ti najde ideální dovolenou podle toho, co posloucháš

„Čeští herní vývojáři náleží už nyní ke světové špičce a tento chystaný studijní program je unikátní mimo jiné tím, že je postavený právě na spolupráci s lidmi z praxe. Zároveň těží z interdisciplinárního zázemí FAMU a z důrazu na uměleckou kreativitu, která je této škole vlastní,“ popsala zakladatelka oboru herní design Helena Bendová.

O své kreativitě tě studenti prvních ročníků přesvědčí ve svých klauzurních pracích, které si nyní může zahrát každý. Na webu FAMU najdeš 7 her, které vznikly na základě jasného zadání, 3 hry z game jamů, jež týmy studentů musely sestavit během 48 hodin, a další 2 hry, které studenti tvořili mimo školní zadání.

Vyzkoušej si Obědárium, jednoduchou hru, v níž se budeš snažit přežít rodinný oběd bez jediné hádky, hororový walking simulátor There'll Be Gold nebo Prismu, ve které budeš jako „vysvětlovač“ hledat ztracené lidi a přivádět je zpět do světla, k rozumu. 

Mezi hrami, na jejichž vývoj měli studenti pouze 48 hodin, pak najdeš únikovku Escape to Town, hru I Come In Peace, která získala na GDS Game Jamu čestné uznání poroty, a taky hru MISO, jež tamtéž zabodovala především u veřejnosti.

Anketa:
Bavilo by tě studium herního designu?
Bavilo, jsem zapálený gamer.
Ne, počítačové hry nejsou nic pro mě.
Bavilo, jsem zapálený gamer.
88 %
Ne, počítačové hry nejsou nic pro mě.
13 %
Domů
Sdílet
Diskuse