Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. srpna 2022 16:39
Čas čtení 0:35
Jakub Paulík

Na Pride sprievode v Prahe bolo zhruba 30 000 ľudí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Podporu LGBT+ komunite vyjadrilo aj vedenie mesta.

Sobotňajšieho pochodu Prague Pride sa v hlavnom meste Česka zúčastnilo 30 000 ľudí. Účastníci sa o 11:30 stretli na Václavskom námestí a samotný sprievod sa rozbehol o jednej popoludní. Dneškom tak vrcholí 12. ročník festivalu Prague Pride, ktorý organizuje rovnomenná organizácia.

Doporučeno
Móda z festivalu Prague Pride: Mladí Češi a Češky se díky módě cítí sebevědomě Móda z festivalu Prague Pride: Mladí Češi a Češky se díky módě cítí sebevědomě 9. srpna 2022 15:00

Festival sa tohto roku začal 8. augusta a jeho súčasťou sú mnohé podujatia vrátane koncertov. Posledný ročník sa konal v roku 2019. Následne musel byť dočasne prerušený kvôli pandémii ochorenia covid-19. Redaktori Refresheru sa počas sprievodu nachádzali priamo na mieste. Na našom webe si tak onedlho prečítaš reportáž z celej akcie (videoreportáž zo slovenského Dúhového Prideu nájdeš tu).

Pride v Česku pred jeho začiatkom podporili aj primátor mesta Zdeněk Hřib či ministerstvo školstva. Vlajku vyvesil rezort na svojej budove v Prahe. „Jedná sa zo strany rezortu o symbolické vyjadrenie podpory všetkým LGBT žiačkam a žiakom, študentkám a študentom, ale rovnako tak zamestnankyniam a zamestnancom v školstve,“ napísali na webe.

Domů
Sdílet
Diskuse