Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
14. srpna 2022 19:57
Čas čtení 0:33

Adam Ondra se stal mistrem Evropy v lezení na obtížnost

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Adam Ondra se stal mistrem Evropy v lezení na obtížnost
Zdroj: ČTK/Angelika Warmuth

Adam Ondra přidal k sobotnímu bronzu v boulderingu zlato v lezení na obtížnost.

Český sportovní lezec Adam Ondra slaví další významný úspěch, ovládl nedělní finále v Mnichově a stal se mistrem Evropy v lezení na obtížnost. Druhý skončil Slovinec Luka Potočar a třetí místo obsadil Španěl Alberto Ginés.

Adam Ondra se tento víkend raduje už z druhé medaile. V sobotu totiž zabodoval i v boulderingu, ve kterém skončil třetí, a odvezl si tak cenný bronz.

8. srpna 2022 6:00 Čas čtení 13:16 Český pilot F3 Vladimír Netušil: Život ve formuli riskujeme, ale je to bezpečný sport. Strach jsem nikdy neměl (Rozhovor) Český pilot F3 Vladimír Netušil: Život ve formuli riskujeme, ale je to bezpečný sport. Strach jsem nikdy neměl (Rozhovor)

„Po semifinále jsem nevěřil, že ještě najdu síly na finále. Cítil jsem se úplně vyčerpaný. Každý sval mě bolel. Ale šel jsem do toho a neudělal jsem podle mě jedinou chybu, pak už jsem prostě nemohl,“ citovala Česká televize vyjádření vítěze.

Do finále se probojovala i lezkyně Eliška Adamovská. Ta v lezení na obtížnost obsadila šesté místo a v boulderingu skončila pátá. Stupně vítězů v ženském boulderingu obsadily první Slovinka Garnbret, druhá Němka Meul a třetí Francouzka Bertone.

adam ondra
Zdroj: ČTK/DPA/Sven Hoppe
Domů
Sdílet
Diskuse