Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
15. srpna 2022 7:30
Čas čtení 1:08

Předpověď počasí: V týdnu bude až 35 stupňů, ochladí se až v pátek

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V týdnu bude až 35 stupňů, ochladí se až v pátek
Zdroj: TASR/AP

ČHMÚ očekává další horký pracovní týden.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal týdenní předpověď počasí, podle které nás třetí srpnový týden léto ještě neopustí. Naopak. Meteorologové očekávají v průběhu celého pracovního týdne teploty nad třicet stupňů Celsia. Největší horko bude ve čtvrtek, kdy rtuť teploměru vystoupá k pětatřiceti stupňům. 

Bouřky budou ojedinělé

V pondělí ovlivní počasí v Česku brázda nižšího tlaku vzduchu od západu, která přinese místy přeháňky a bouřky. Očekává se převážně polojasno, během dne většinou oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Teploty se budou pohybovat v rozmezí 26 až 30 stupňů Celsia, jen na horách by mohlo být o něco chladněji. 

Podobné teploty přijdou také v úterý. Přeháňky a bouřky se budou objevovat ojediněle, zejména odpoledne na severovýchodě. Ve středu by naopak neměly srážky přijít vůbec, jen začne odpoledne od západu přibývat oblačnosti. Teploty se vyšplhají vysoko, až ke třiatřiceti stupňům.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Na čtvrtek se očekávají teplotní maxima, podle meteorologů bude až třicet pět stupňů Celsia. Jen v západní polovině Čech se rtuť nepřehoupne přes tropickou třicítku. To postupně přinese oblačnou oblohu a později místy přeháňky a bouřky. 

Zatažená až oblačná obloha s deštěm na většině území se přenese do pátku, který také přinese mírné ochlazení. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 20 až 25 stupni, na východě může být 28. Takové teploty se udrží také o víkendu, jen srážky a oblačnost budou postupně ubývat. 

Refresher ti přináší tipy, kde se v horkém počasí zchladit ve vodě nebo procházkou v přírodě. Všechny články najdeš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse