Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. srpna 2022 19:30
Čas čtení 1:38
Denisa Šútorová

Perlové náhrdelníky od Polite Worldwide jsou hitem Hollywoodu. Pobláznily i Justina Biebera či Harryho Stylese

Perlové náhrdelníky od Polite Worldwide jsou hitem Hollywoodu. Pobláznily i Justina Biebera či Harryho Stylese
Zdroj: Polite Worldwide
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Zakladatelé Polite Worldwide nejsou ve světě designu a módy žádní nováčci. Před založením vlastní značky a identity totiž oba úzce spolupracovali s Kanyem Westem a jeho značkou Yeezy.

Pokud si někdo myslel, že perlové náhrdelníky jsou pouze pro ženy, mýlil se. Harry Styles, Post Malone, Drake či Lewis Hamilton o tom vědí své. Pobláznila je totiž značka Polite Worldwide, která na trhu působí dva roky a v hollywoodských kruzích se proslavila tvorbou ručně vyráběných barevných šperků z perel či drahokamů. Díky hravému designu si u ní Big Sean, Jaden Smith nebo Justin Bieber dali vyrobit několik kusů na míru.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by POLITE WORLDWIDE®️ (@politeworldwide)

Nejoblíbenějším produktem od Polite Worldwide se staly sladkovodní růžové perly kombinované s recyklovaným čtrnáctikarátovým zlatem a vzácnými drahokamy. Všechny modely vyrábějí ve studiu v LA ručně, a to s důrazem na udržitelnost.

Značka tvrdí, že při výrobě se používají výlučně recyklovatelné materiály. Každý model považuje za unikátní umělecké dílo, které má svého nositele provázet po celý život. Ve své filozofii, kterou se snaží prodat i zákazníkům, dbá na ochranu životního prostředí „a udržitelný luxus“.

politeworldwide,
Zdroj: Polite Worldwide

Zakladatelé Polite Worldwide nejsou ve světě designu a módy žádní nováčci. Před založením vlastní značky a identity totiž oba úzce spolupracovali s Kanyem Westem a jeho značkou Yeezy. Zatímco Tavia Azzinaro byl zodpovědný za byznysovou stránku, Christian se věnoval kreativu a produkci – ale spolupracoval i s návrhářem Virgilem Ablohem na streetstyle značce Been Trill.

politeworldwide
Zdroj: Polite Worldwide

Kreativní dvojice vyrábí kromě šperků pod vlastní značkou také oblečení. Jak uvádí portál CFDA, při jeho výrobě je hlavním materiálem konopí, jelikož má několik environmentálních výhod – odolnost, nižší spotřebu vody a dlouhou životnost. Kromě toho je to biologicky odbouratelný produkt, tedy se v přírodě dokáže rozložit sám. Značka vyrábí také boty z recyklovaných plastů a veganské kůže z hroznů (kůže na rostlinné bázi), která si našla cestu do módního průmyslu.

politeworldwide
Zdroj: Polite Worldwide

„Naše šperky a oděvy se navzájem doplňují, protože spolu vytvářejí originální styl, který spojuje luxus s hravějším uměním prostřednictvím naší grafiky a zářivých barev,“ vyjádřili se designéři. Fanouškům seriálu Euphoria může být dobře známé oversized triko od Polite Worldwide, které měla oblečené jedna z hlavních postav Jules Vaughn, kterou ztvárnila herečka Hunter Schafer.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by POLITE WORLDWIDE®️ (@politeworldwide)

Produkty od Polite Worldwide jsou dostupné také v luxusním nákupním centru Selfridges se sídlem v Londýně, Birminghamu či Manchesteru. Za náhrdelník z růžových perel zaplatíš 1 500 dolarů (zhruba 36 tisíc korun), za vícebarevný náhrdelník z perel 900 dolarů (zhruba 21 tisíc korun). Dostupnější jsou perlové náušnice za 170 dolarů (zhruba 4100 korun). Oblečení lze koupit za 130 až 400 dolarů (3150 až 9650 korun). 

Anketa:
Líbí se ti šperky od Polite Worldwide?
Mega!
Předražené dětské korálky...
Mega!
20 %
Předražené dětské korálky...
80 %
Domů
Sdílet
Diskuse