Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Novosad TASR
17. srpna 2022 15:19
Čas čtení 1:17

Britský supermarket začal prodávat potraviny na splátky. Reaguje tak na rozsáhlé zdražování v obchodech

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Britský supermarket začal prodávat potraviny na splátky. Reaguje tak na rozsáhlé zdražování v obchodech
Zdroj: Pixabay

Zákazníci si budou moci půjčku vzít šestkrát ročně.

Britská síť supermarketů Iceland v těchto dnech začala prodávat potraviny na splátky. Reaguje tak na zhoršující se situaci s životními náklady. Informuje o tom TASR.

Diskontní síť Iceland, která prodává především mražené potraviny, nabízí zákazníkům možnost bezúročných mikropůjček. Platit v obchodě budou moci speciální kartou. Projekt po zkušební fázi již nyní začal fungovat v supermarketech Iceland po celé Británii.

Televize ITV připomíná, že ceny potravin v Británii vzrostly během čtyř týdnů před 7. srpnem o 11,6 procenta. Během předchozích čtyř týdnů potraviny průměrně zdražily o 9,9 procenta.

Průzkumná společnost Kantar vypočítala, že britské domácnosti při takovém tempu inflace utratí ročně za potraviny o 533 liber více, přičemž nejvíce zdražilo máslo, mléko a drůbeží maso.

Iceland spustil tento projekt ve spolupráci s neziskovou organizací Fair for You. Zákazníci mohou požádat o kreditní kartu, na které je částka od 25 do 75 liber.

18. dubna 2024 17:43 Čas čtení 1:52 Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím

Mikropůjčku si budou moci se schválením Icelandu vzít šestkrát ročně, přičemž jejich úhrnný dluh nebude moci v daném okamžiku přesáhnout 100 liber. Výše splátek představuje deset liber týdně, přičemž zákazník si může zvolit konkrétní splátkový den v týdnu a případně zaplatit najednou i vyšší sumu.

Období, ve kterém si zákazníci mohou vzít půjčku, bude v supermarketu dostupné vždy při příležitosti školních prázdnin. Iceland chce tímto krokem docílit, aby si lidé novým splátkovým schématem pouze vypomáhali párkrát ročně namísto neustálého spoléhání na půjčky po celý rok.

V průzkumu během pilotního provozu projektu se Iceland od zákazníků dozvěděl, že až 92 procent z nich díky půjčkám přestalo využívat služby potravinové banky nebo jich potřebovalo méně.

Více než 70 procent klientů konstatovalo, že jim možnost nakupovat potraviny na splátky pomohla platit včas nájemné, místní daně či jiné účty. Až 65 procent zákazníků kromě toho uvedlo, že se začali lépe stravovat.

Domů
Sdílet
Diskuse