Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
17. srpna 2022 15:30
Čas čtení 1:08

VIDEO: Zloděj se v Praze snažil utéci před policií na eskalátoru v protisměru

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Zloděj se v Praze snažil utéci před policií na eskalátoru v protisměru
Zdroj: Policie ČR

Když se policistům podařilo najít muže na ulici, začal před nimi utíkat. V jeden moment však vběhnul na eskalátor, který jel v protisměru, a po schodech jedoucích dolů se tak snažil utéci nahoru.

Policisté z místního oddělení Krakovská řešili na začátku srpna sérii vloupání na Václavském náměstí, kterou měl na svědomí neznámý muž. Když se policistům podařilo muže najít na ulici, začal před nimi utíkat. V jeden moment ale vběhnul na eskalátor, který jel v protisměru, a po schodech jedoucích dolů se tak snažil utéci nahoru. Jeho útěk byl tak touto chybou zmařen. Informovala o tom policie na svém webu

V průběhu hodiny se muž vloupal celkem do čtyř objektů, kde zanechal škody za desítky tisíc korun. Nejprve se vloupal do hotelu, kde pod smyšleným příběhem vylákal z hotelového pokoje hosta a poté se mu pokusil vykrást pokoj. Poté pokračoval dál do prodejny knih, kde rozbil skleněnou vitrínu a odcizil několik sad luxusních plnicích per. Po této krádeži zamířil přes střechy budov do dalšího hotelu, kde vypáčil dveře, ale byl vyrušen ostrahou. V dalším hotelu pak rozbil balkónové dveře a z pokoje odcizil mobilní telefon.

Po muži se rozjelo pátrání, načež jeden z policistů během několika málo minut zahlédl na ulici muže, který odpovídal popisu podezřelého, a vydal se za ním. Muž na nic nečekal a dal se na útěk do stanice metra Můstek. Po několika minutách nahánění a seběhnutých a znovu vystoupaných schodištích se pokusil muže chytit kuriózním způsobem. 

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Pronásledovaný se totiž pokusil setřást policistu tím, že vyběhne dlouhé eskalátory. Nevšiml si však, že jedou opačným směrem, než se chystá běžet. „Policista věděl, že po takovém fyzickém výkonu se nemá cenu o vyběhnutí ani pokoušet, a tak si dole počkal na svou chvíli,“ uvádí policie. 

Během policistova čekání mezitím podezřelý pět metrů od něj běžel na místě. Postupem času se vzdálenost mezi ním a strážníkem zkracovala a zloději ubývalo sil. Nakonec přijel vyčerpaný k připravenému policistovi, který jej zpacifikoval.

Zpět
Sdílet
Diskuse