Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2022 11:00
Čas čtení 3:55
Tereza Šnajdrová

Tyto české obchodní řetězce a fastfoody se nezavázaly k lepší péči o kuřata. V jejich regálech stále najdeš zubožená rychlokuřata

Tyto české obchodní řetězce a fastfoody se nezavázaly k lepší péči o kuřata. V jejich regálech stále najdeš zubožená rychlokuřata
Zdroj: OBRAZ – Obránci zvířat
REFRESHER ZPRÁVY Z DOMOVA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Oslovili jsme 12 českých obchodních řetězců a fast foodů a zeptali jsme se jich, zda ze svého sortimentu plánují vyřadit tzv. rychlokuřata a proč se nezavázaly ke zlepšení životních podmínek kuřat podle požadavků European Chicken Commitment (ECC).

Nezisková organizace OBRAZ – Obránci zvířat zveřejnila jen před pár týdny znepokojující záběry ze standardních chovů kuřat v Česku, na nichž jde jasně vidět, jak kuřata trpí a umírají v nedůstojných podmínkách. Ochránci zvířat spolu s videem spustili kampaň Rychlokuřata, která mimo jiné klade důraz na to, aby obchodní řetězce přestaly nabízet ona nebohá kuřata svým zákazníkům, čemuž jsme se věnovali i my v Refresheru.

Oslovili jsme 12 českých obchodních řetězců a fast foodů a zeptali jsme se jich, zda ze svého sortimentu plánují vyřadit tzv. rychlokuřata a proč se nezavázaly ke zlepšení životních podmínek kuřat podle požadavků European Chicken Commitment (ECC).

Doporučeno
Lámou se jim nohy, umírají hladem a žízní. Záběry ukazují, jak se v Česku chovají kuřata na maso Lámou se jim nohy, umírají hladem a žízní. Záběry ukazují, jak se v Česku chovají kuřata na maso 25. července 2022 17:00

Z obyčejných kuřat se během 5 týdnů stanou dvoukilová monstra se zlomenými kostmi a selhávajícími orgány 

Nezisková organizace OBRAZ – Obránci zvířat zveřejnila koncem července záběry standardních chovů kuřat v Česku. Na znepokojujících snímcích jsi mohl vidět tzv. rychlokuřata, která jsou vyšlechtěna takovým způsobem, aby s vynaložením minimálních nákladů dorostla co nejrychleji do co největších objemů svalstva. Takových kuřat se u nás podle organizace ročně odchová asi 140 milionů, a je tak více než pravděpodobné, že znetvořená kuřata, která celý život trpí, končí i na tvém talíři.

Domů
Sdílet
Diskuse