Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
19. srpna 2022 8:24
Čas čtení 0:57

Rusko otevřelo náhradu za Starbucks. Řetězec se nově jmenuje Stars Coffee

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Rusko otevřelo náhradu za Starbucks. Řetězec se nově jmenuje Stars Coffee
Zdroj: TASR/AP

Podobnou proměnou jako fastfoodový řetězec McDonald's si po odchodu firmy Starbucks prošly v Rusku i tyto populární kavárny.

V Rusku se otevřel další řetězec, který nahrazuje původní americkou franšízu. I my jsme tě například informovali o znovuotevření původních restaurací McDonald's, které dostaly nový název Vkusno & Točka (Chutně & tečka). Nově je v Rusku další hráč.

Rebrandingu se dočkala i americká značka Starbucks, která podobně jako gastronomický gigant odešla ze země kvůli válce na Ukrajině. Ve čtvrtek se poprvé otevřely kavárny Stars Coffee nahrazující původní Starbucks. Informuje Forbes.

8. července 2022 14:29 Čas čtení 1:15 Ruská náhrada „McDonald's“ přestala prodávat hranolky. Nemá brambory Ruská náhrada „McDonald's“ přestala prodávat hranolky. Nemá brambory

Místo mořské panny dívka s kokošníkem. Celkem 130 znovuotevřených podniků by se mělo pod hlavičkou značky Stars Coffee objevovat po celém Rusku. Značka, pod níž se podepsali ruský rapper Timati (Timur Junusov) a restauratér Anton Pinskij, se dostala mezi veřejnost dva měsíce poté, co Starbucks na protest proti ruské invazi na Ukrajinu společně s dalšími velkými západními řetězci jako McDonald's, Ikea, Adidas nebo Nike odešel ze země.

Timati Stars Coffee
Zdroj: TASR/AP

Hned 90 poboček Stars Coffee, na jejichž lístku nahradí například původní „frappuccina“ nová „frappuccita“, se otevře v Moskvě, 15 v Petrohradu a dalších 15 v dalších městech. Logo a design nové franšízy, které si nyní můžeš prohlédnout, sdílel rapper Timati na svém profilu na Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 13 (@timatiofficial)

Timati, vlastním jménem Timur Junusov, je hlasitým zastáncem ruského prezidenta Vladimira Putina a také se sám označil za přítele čečenského vůdce Ramzana Kadyrova, připomíná The Guardian.

Starbucks ještě před invazí zaměstnával v Rusku zhruba 2000 zaměstnanců. Roční příjem firmy ze všech 130 poboček činil procentuálně méně než 1 %.

Zpět
Sdílet
Diskuse