Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
19. srpna 2022 10:10
Čas čtení 1:33

Česko zná dalšího uchazeče o Hrad. Je jím krkavec Eda

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Česko zná dalšího uchazeče o Hrad. Je jím krkavec Eda
Zdroj: se souhlasem Edvard na Hrad, z.s.

Pan Edvard K. má být nejostřejším uchazečem o Hrad. Recesistické hnutí Edvard na Hrad má o svém kandidátovi v nadcházejících prezidentských volbách jasno.

„Vyvětrejme kancelář prezidenta,“ burcuje nový kandidát v prezidentských volbách. Spolek Edvard na Hrad, z.s. by rád na Hradčany prosadil svého mladého kandidáta, kterým je krkavec Eda alias pan Edvard K. Spolek ke kandidatuře krkavce z brněnských Šlapanic založil web, petici, transparentní účet, a ve čtvrtek dokonce hostil tiskovou konferenci. Z jeho předností podporovatelé vyzdvihují mladistvý věk, vysokou sociální inteligenci a málomluvnost.

18. srpna 2022 8:18 Čas čtení 1:31 Prezidentský průzkum: V červenci by vyhrál Babiš. O třetí místo se dělí Hilšer a Nerudová Prezidentský průzkum: V červenci by vyhrál Babiš. O třetí místo se dělí Hilšer a Nerudová

Momentálně se spolek snaží pro svého kandidáta, který se vylíhnul v roce 2017, posbírat 50 tisíc podpisů, které by jej kvalifikovaly jako opravdového kandidáta. K tomu se snaží motivovat slogany: „Krkavec Edvard K. se do toho chystá vlítnout!“ a „Edvard K., kandidát na prezidenta ČR s nejostřejším profilem!“

Jeho zastánci se na svém webu poměrně hodně věnují jeho nízkému věku, jenž se snaží obhájit mladistvým drajvem, krkavčí dospělostí ve dvou letech a nadměrnou sociální inteligencí. Věkově by měl být také způsobilý.

Anketa:
Má se pan Edvard K. stát příštím prezidentem?
Jistě, zvládl by to lépe než člověk.
Ne, je na mě moc ostrý.
Jistě, zvládl by to lépe než člověk.
87 %
215 Hlasů
Ne, je na mě moc ostrý.
13 %
32 Hlasů

„Krkavci zpravidla dospívají pohlavně ve věku 2 let (ekvivalentní 15 letům u člověka), pětiletý krkavec by odpovídal spíše člověku ve věku 37–38 let. Neboli pětiletý krkavec je krkavec v nejlepších letech, už nabyl mnoho životních zkušeností a vytvořil si mnoho sociálních vazeb,“ je vysvětleno na stránkách. „Na druhou stranu se o něm nedá hovořit jako o moudrém stařešinovi. Čtyřicetiletá hranice pro prezidentskou kandidaturu je u pětiletého krkavce sporná, za rok by to bylo jistější,“ přiznávají.

Co se jeho profilu týče, je to ideální kandidát bez předchozí politické příslušnosti. „Moc toho nenamluví, i když mluvit umí. Kdyby někteří lidé, kteří mluvit umějí, mluvili tak málo jako pan kandidát Edvard K., bylo by na světě méně keců,“ tvrdí zastánci. „Hlavně o sobě toho pan kandidát moc neřekne. Ale členové spolku Edvard na Hrad, z.s. a jeho podporovatelé mu rozumí a vědí, proč je pro funkci prezidenta nejvhodnějším kandidátem,“ píší.

krkavec Edvard prezident
Zdroj: se souhlasem Edvard na Hrad, z.s.

Stále recese

Jak moc vážně je kandidatura mladého ptáka brána, si člověk dokáže odvodit například v Aktualitách a komentářích na jeho webu, kde pan Edvard K. například navštívil hrob neznámého krkavce. 

„Pan kandidát Edvard K. v doprovodu pana zmocněnce a předsedy spolku Edvard na Hrad, z.s. navštívil hrob neznámého krkavce k uctění památky všem nevinně zabitým ptákům z čeledi krkavcovitých. Hrob se nachází na utajeném místě, aby se zabránilo nadměrnému srocování podporovatelů,“ je zde uvedeno.

Kolik podpisů k jeho kandidatuře se již povedlo získat, web neuvádí. Spolek nicméně přijímá jakoukoliv podporu. Dokonce je možné si stáhnout petiční arch a sbírat pro něj podpisy. 

Domů
Sdílet
Diskuse