Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
19. srpna 2022 10:56
Čas čtení 0:47

VIDEO: Nebýt rychlé reakce řidiče, skončila by pod tramvají. Brněnský dopravní podnik zveřejnil odstrašující video

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Nebýt rychlé reakce řidiče, skončila by pod tramvají. Brněnský dopravní podnik zveřejnil odstrašující video
Zdroj: DPMB

„Neskákejte nám pod ty šaliny! Děkujeme,“ komentoval situaci brněnský dopravní podnik.

Chvilka nepozornosti může znamenat fatální chybu. Nerozhlédnout se na tramvajové zastávce a bezhlavě vkročit do trati během příjezdu tramvaje je však úplně jiná disciplína. Podobnou situaci se šťastným koncem zveřejnil ve čtvrtek Dopravní podnik města Brna (DPMB) na svém Twitteru se vzkazem: „Neskákejte nám pod ty šaliny! Děkujeme.“ Mladá žena se sluchátky by totiž skončila pod tramvají nebýt předvídavosti řidiče.

15. srpna 2022 18:13 Čas čtení 1:03 VIDEO: Policisté honili po Praze motorkáře pod vlivem drog a se zákazem řízení VIDEO: Policisté honili po Praze motorkáře pod vlivem drog a se zákazem řízení

Dopravní podnik jedním dechem dodal, že se nikomu nic nestalo. Nepozornost ženy je však zarážející. Incident byl zachycen na tramvajové zastávce Antonínská, která je i v době prázdnin jednou z nejvytíženějších v Brně. Nerozhlédnout se při přecházení proto nedává vůbec smysl. Žena navíc vycházela z protější zastávky před stojící tramvají, takže nebýt sluchátek, které odvedly její pozornost, jistě by si přijíždějící linky všimla.

Není to poprvé

Podobné chování ale není ojedinělé. K závažnějšímu incidentu došlo v Brně v roce 2019, avšak taktéž s poměrně šťastným koncem. Jak jsme uváděli, chlapec, který nesledoval dění kolem sebe a díval se do telefonu, skončil pod koly tramvaje na Nových Sadech.

Záchranáři se jej snažili dostat ze zaklínění, což se nakonec povedlo. Mladý hoch byl se středně těžkými zraněními odvezen do nemocnice.

Anketa:
Dáváš si s hudbou v uších pozor při pohybu ve městě?
Stoprocentně!
Pouze při přecházení přes cestu, jinak tolik ne.
Uznávám, že v tomto docela riskuju.
Stoprocentně!
71 %
Pouze při přecházení přes cestu, jinak tolik ne.
29 %
Uznávám, že v tomto docela riskuju.
0 %
Zpět
Sdílet
Diskuse