Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Radim Šlechta
19. srpna 2022 18:38
Čas čtení 1:24

Policie odložila vyšetřování Pavla Trávníčka s tím, že se skutky staly, ale nelze je potrestat, píší Seznam Zprávy

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policie odložila vyšetřování Pavla Trávníčka s tím, že se skutky staly, ale nelze je potrestat, píší Seznam Zprávy
Zdroj: ČTK/DPA/Sebastian Kahnert

Policie odložila případ údajného sexuálního napadení ze strany Pavla Trávníčka.

Policie odložila případ údajného sexuálního obtěžování ze strany herce Pavla Trávníčka, mluvčí Jan Daněk to řekl deníku Právo. Herec obvinění odmítá.

V minulosti se měl herec Pavel Trávníček podle svědectví několika žen dopustit sexuálního napadení. Policie se případem zabývala půl roku. Nyní případ odložila. Podle mluvčího policie Jana Daňka kriminalisté případ odložili, protože se nejednalo o podezření z trestného činu. Další podrobnosti policisté nesdělili.

Podle serveru Seznam Zprávy, který má k dispozici spis, došli policisté k závěru, že se činy staly, potrestat je ale nelze. Podle tehdy platného zákona z roku 1961 se nejednalo o znásilnění. Novela z roku 2001 definici znásilnění rozšířila na soulož či obdobný pohlavní styk.

„Policejní komisař dospěl s ohledem na dosud zjištěné skutečnosti k závěru, že čin se stal, avšak není trestným činem, neboť nebyly naplněny znaky skutkové podstaty žádného trestného činu v té době účinného trestního zákona, tedy zákona č. 140/1961 Sb.,“ citují Seznam Zprávy dokument. V současnosti by se při prokázání naplnění skutkové podstaty o trestný čin jednalo.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

V případu z roku 2007 vedle toho došlo k naplnění promlčecí lhůty. Ani ten tedy nemůže být potrestán. Herec se k odložení případu nevyjádřil. Podle jeho advokáta žádný policejní dokument nedostal.

První obvinění se objevilo v lednu letošního roku. Jedna z Trávníčkových obětí v rozhovoru pro server Extra popsala, že ji měl herec napadnout během natáčení pro televizi Nova. S kamarádkou podle vyjádření šly za Trávníčkem pro podpis do památníčku, načež je měl herec odvést do své šatny a tam jednu z dívek sexuálně napadnout. 

Jedna z obětí popsala, že se proti rozhodnutí nebude odvolávat. Stačí jí prý, že se ukázala pravda a že mluvit o sexuálním násilí není tabu.

Další dvě ženy popsaly svou zkušenost z natáčení pořadu DO-RE-MI. Podle jednoho svědectví měl herec ženu osahávat, druhá popisovala, že se v šatně dožadoval orálního sexu. Herec všechna obvinění důrazně odmítl.

„Můj klient se bude proti těmto nehorázným a bezprecedentním útokům na jeho osobu tvrdě bránit. Sdělujeme tisku i veřejnosti, že nejpozději zítra zašlu vydavatelství předžalobní výzvu, kdy budeme žádat omluvu a výraznou finanční satisfakci, zároveň podáváme trestní oznámení na neznámého pachatele,“ napsal tehdy hercův právník serveru Extra.

Domů
Sdílet
Diskuse