Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
19. srpna 2022 21:06
Čas čtení 0:41

Klimatičtí aktivisté se přilepili k soše Láokoóna ve Vatikánu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Klimatičtí aktivisté se přilepili k soše Láokoóna ve Vatikánu
Zdroj: TASR/AP

Svým činem prý vyjádřili nesouhlas s využíváním fosilních paliv.

Aktivisté ze skupiny Ultima Generazione se ve čtvrtek přilepili k jedné ze soch ve Vatikánských muzeích, aby vyjádřili nesouhlas s využíváním fosilních paliv, informuje TASR.


Dvojice klimatických aktivistů se přilepila k sousoší Láokoóna, jedné z nejznámějších soch v muzeích. V rukou drželi transparent, na kterém bylo napsáno: „Žádný plyn a žádné uhlí.“

29. března 2022 11:29 Čas čtení 0:58 VIDEO: Klimatičtí aktivisté opět blokovali dopravu v Praze. Naštvaný řidič na Nuselském mostě jim sebral transparenty VIDEO: Klimatičtí aktivisté opět blokovali dopravu v Praze. Naštvaný řidič na Nuselském mostě jim sebral transparenty

Hnutí Ultima Generazione v prohlášení uvedlo, že „stejně jako Láokoón“ jsou i vědci a aktivisté svědci, kteří se snaží varovat lidi kolem sebe před budoucími následky nynějších činů.

Anketa:
Co si myslíš o přilepení aktivistů na sousoší?
Je dobře, že takovýmto způsobem vyjadřují nesouhlas.
Myslím si, že je to hloupost, mohli přece poškodit sochu.
I já bych se přilepil.
Je dobře, že takovýmto způsobem vyjadřují nesouhlas.
6 %
Myslím si, že je to hloupost, mohli přece poškodit sochu.
94 %
I já bych se přilepil.
0 %

Sousoší zobrazuje trojského kněze Láokoóna a jeho dva syny, na které podle legendy starořecký bůh moře Poseidón poslal dva hady, aby je stáhli do moře, protože se pokusili vyzradit lest Řeků s trojským koněm.


Vatikánská policie demonstranty od sochy odvedla a převezla je na policejní stanici, píše na své webové stránce britská televize ITV. Socha podle Ultima Generazione nebyla poškozena.

14. srpna 2022 10:33 Čas čtení 1:01 Klimatičtí aktivisté nalili cement do golfových jamek. Hřiště dostala výjimku a navzdory krizi nemusí šetřit vodou Klimatičtí aktivisté nalili cement do golfových jamek. Hřiště dostala výjimku a navzdory krizi nemusí šetřit vodou

Aktivisté Ultima Generazione si v červenci přilepili ruce na sklo chránící obraz Sandra Botticelliho Jaro v galerii Uffizi ve Florencii. V minulosti také zablokovali dopravu na dálničním obchvatu Říma nebo narušili představení opery Madame Butterfly.

Domů
Sdílet
Diskuse