Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Novosad
21. srpna 2022 17:34
Čas čtení 1:24

V ringu porazil Joshuu, ale vrátí se bránit Kyjiv se zbraní v ruce. Ukrajinský boxer Usyk chce proti Rusům bojovat i nadále

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V ringu porazil Joshuu, ale vrátí se bránit Kyjiv se zbraní v ruce. Ukrajinský boxer Usyk chce proti Rusům bojovat i nadále
Zdroj: Getty Images/Francois Nel

Olexandr Usyk neplánuje po vítězství v odvetě nad Anthonym Joshuou odpočívat.

Ukrajinský boxer Olexandr Usyk porazil svého britského soupeře Anthonyho Joshuu v odvetě vzájemného zápasu, obhájil tituly organizací WBA, WBO, IBF, IBO a The Ring v těžké váze, ale přesto se v příštích týdnech vrátí zpět na Ukrajinu, kde právě probíhá válka s Ruskem, aby bránil svou zemi.

„Vrátí se k teritoriální obraně, není o tom žádných pochyb,“ avizoval Usykův promotér Alexandr Krasiuk pro britskou televizi BBC už před samotným zápasem.

21. srpna 2022 1:28 Čas čtení 1:51 Anthony Joshua v boxerském megazápase prohrál. Zvítězil šampion Oleksandr Usyk, bojoval i za lid Ukrajiny Anthony Joshua v boxerském megazápase prohrál. Zvítězil šampion Oleksandr Usyk, bojoval i za lid Ukrajiny

V březnu se na sociálních sítích objevila fotografie, na které Usyk stojí v maskáčích se samopalem v ruce, ale boxer opakovaně vysvětloval, že zbraň naštěstí zatím nikdy nemusel použít. Nyní se chystá opět nastoupit do teritoriální obrany, kde bude sloužit jako běžný dobrovolník. Nejintenzivnější boje se mezitím přesunuly z Kyjivské oblasti na východ a jih Ukrajiny.

Usyk trénoval od konce března v Polsku, aby se mohl Joshuovi postavit v odvetném zápase, který se odehrál v saúdskoarabské Džiddě. Zápas vyhrál na body, ačkoliv bodové rozhodčí Ukrajinec nepřesvědčil svým výkonem tak jednoznačně jako v prvním souboji.

Odveta se měla konat už v květnu, jenže zápas překazila ruská invaze, kvůli které Usyk nejprve zvažoval, že celý zápas zruší. Když krátce po vypuknutí invaze přišel zpátky do Kyjiva, zanedlouho se rozhodl přidat k teritoriální obraně a hlídkoval v okolí hlavního města v maskáčích a se zbraní v rukou.

Až zážitky s obyčejnými lidmi na Ukrajině a debata s prezidentem Volodymyrem Zelenským boxera přesvědčily, aby naskočil zpět do tréninkového procesu a vrátil se do ringu.

21. dubna 2024 7:47 Čas čtení 4:31 Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky

Boxeři čelili kritice za to, že se odvetný zápas uskuteční v Saúdské Arábii, ale země údajně nabídla promotérům a boxerům desítky milionů dolarů za to, že se poperou právě v Džiddě. Podle spekulací si Usyk s Joshuou za zápas rozdělili minimálně 80 milionů dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse