Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
23. srpna 2022 19:37
Čas čtení 1:04

Poslankyně ANO napsala, že by Farského poslala „do koncentráku“. Podle Babiše by se měla omluvit

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Poslankyně toto bývalému poslanci vzkázala na Facebooku.

„Tady toho bych poslala na čtrnáct dnů do koncentráku,“ napsala na Facebook poslankyně za hnutí ANO Andrea Babišová. Reagovala tak na čtyři roky starý tweet Jana Farského (STAN), v němž bývalý poslanec vzpomíná na příjezd okupačních vojsk z roku 1968. Příspěvek na Facebooku Babišové už není. Na Twitteru jej sdílel s vyjádřením právě Jan Farský.

Ve čtyři roky starém příspěvku na Twitteru Farský píše: „21. srpna 1968 Sovětský svaz definitivně potvrdil, že v 2. světové válce neosvobozoval, ale dobýval. Díky všem, kteří nás dostali do NATO a EU. Patříme na Západ, pokazit si to už můžeme jen sami.“

Andrea Babišová
Zdroj: Hnutí ANO

Bývalý poslanec podle Babišové vyjadřuje nevděk směrem k osvoboditelským ruským vojskům na konci druhé světové války. Poslankyně takto reagovala na jeho slova, že je vděčný za vstup do Evropské unie a do NATO a že Česká republika patří na Západ.

Farský, Babišová
Zdroj: Twitter/Jan Farský

„Tak já nevím, paní poslankyně, ale posílat lidi za názor, navíc podložený fakty, do koncentráku? To dělaly totalitní režimy, které už u nás naštěstí nevládnou a vládnout snad ani nebudou,“ reagoval Farský na Twitteru. 

Ke statusu se pro REFRESHER vyjádřil i předseda hnutí ANO Andrej Babiš. „Podle mého názoru by se paní poslankyně měla panu Farskému omluvit. To, že ten příspěvek rychle smazala, je dobře, ale nestačí to,“ řekl Babiš. O vyjádření REFRESHER poprosil i poslankyni Babišovou. Ta ale doposud nezareagovala.

Zpět
Sdílet
Diskuse