Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
26. srpna 2022 15:13
Čas čtení 1:14

Slavia vyzve v Evropské konferenční lize Kluž, Sivasspor a Ballkani, Slovácko Kolín, Partizan a Nice

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Slavia vyzve v Evropské konferenční lize Kluž, Sivasspor a Ballkani, Slovácko Kolín, Partizan a Nice
Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Ve čtvrtek postup, v pátek hned los. Slavia Praha i 1. FC Slovácko zjistily své soupeře v základní skupině Evropské konferenční ligy.

Ve čtvrtek si to vybojovali, v pátek se dozvěděli, kdo budou jejich evropští soupeři po zbytek podzimu. Los základních skupin Evropské konferenční ligy pro české fotbalové celky Slavia Praha a 1. FC Slovácko proběhl den poté, co zvládly odvety v play-off předkola soutěže. Brankář Volkan Demirel a útočník Vladimír Šmicer přisoudili v tureckém Istanbulu pražskému celku skupinu G.

25. srpna 2022 21:41 Čas čtení 3:02 Slavia po obrovském dramatu porazila Raków 2:0 v prodloužení a postupuje do skupiny Evropské konferenční ligy Slavia po obrovském dramatu porazila Raków 2:0 v prodloužení a postupuje do skupiny Evropské konferenční ligy

Slavia Praha platila před losováním za jednoho z nejzkušenějších celků v poslední době. V základních skupinách se objevila v posledních pěti letech, přičemž v posledním roce prošla skupinou nově vzniklé Evropské konferenční ligy. Stopku jí vystavil ve čtvrtfinále Feyenoord Rotterdam, jenž byl zastaven až ve finále soutěže římským AS.

Vršovický celek byl losován z prvního koše, zatímco Moravané, jakožto nováčci, byli losováni z koše čtvrtého. Slavia byla Demirelem vytažena jako vedoucí celek skupiny G, v němž si nakonec zahraje proti rumunské Kluži, proti které v roce 2019 přešla do Ligy mistrů, tureckému Sivassporu a kosovské Ballkani.

Slovácko se dostalo do procesu až po losování druhého i třetího koše. Nakonec bylo vylosováno až poslední a bylo přiřazeno do skupiny D k OGC Nice, německému Kolínu a srbskému Partizanu, což byla jedna z nejtěžších možných skupin.

Zápasy základní skupiny se odehrají ve dnech 8. září, 15. září, 6. října, 13. října, 27. října a 3. listopadu 2022 předtím, než začne mistrovství světa v Kataru. Zajímavostí je také to, že pokud se některému z českých celků povede postoupit do finále soutěže, zahraje si ho v pražském Edenu, domácím stadionu Slavie.

25. srpna 2022 20:55 Čas čtení 3:10 Slovácko si pohlídalo postup do Evropy, po výhře 1:0 postupuje do Evropské konferenční ligy Slovácko si pohlídalo postup do Evropy, po výhře 1:0 postupuje do Evropské konferenční ligy

Kompletní los základních skupin Evropské konferenční ligy 2022/2023:

Skupina ABaşakşehirFiorentinaHeartsRFS
Skupina BWest HamFCSBAnderlechtSilkeborg
Skupina CVillarrealBeer ShevaAustria VídeňLech Poznaň
Skupina DPartizan1. FC KölnNice1. FC Slovácko
Skupina EAlkmaarApollonVaduzDnipro-1
Skupina FGentMoldeShamrock RoversDjurgarden
Skupina GSlavia PrahaCFR KlužSivassporBallkani
Skupina HBasilejSlovan BratislavaŽalgirisPjunik
Domů
Sdílet
Diskuse