Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2022 4:11
Čas čtení 1:29
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Český bojovník Matěj Peňáz v boji před šéfem UFC prohrál, soupeř ho uškrtil v prvním kole

VIDEO: Český bojovník Matěj Peňáz v boji před šéfem UFC prohrál, soupeř ho uškrtil v prvním kole
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MATĚJ PEŇÁZ MMA UFC
Uložit Uložené

Matěj Peňáz dosud likvidoval jednoho soupeře za druhým, nyní si odváží svou první porážku.

V noci z úterý na středu v rámci show Dana White's Contender Series nastoupil do boje o smlouvu s UFC český bojovník Matěj Peňáz, kterého v kleci vyzval Američan Sedriques „The Reaper“ Dumas. Tentokrát to ale zástupci české scény nevyšlo. Americký zápasník Dumas před zraky šéfa největší MMA organizace potvrdil své kvality a českého borce rychle ukončil v prvním kole na submisi (guillotine choke).

Doporučeno
Billy Miske: Příběh umírajícího boxera, který se obětoval, aby před Vánocemi vydělal peníze pro rodinu Billy Miske: Příběh umírajícího boxera, který se obětoval, aby před Vánocemi vydělal peníze pro rodinu 25. července 2022 7:00

Oba byli dosud neporažení

Peňáz měl na svého soupeře výškovou převahu a do karet mu hrálo delší rozpětí paží, toho ale bohužel využít nedokázal. Dumas po naznačení úderu na tělo vypálil levý hák Peňázovi na hlavu, načež vzal českého bojovníka k zemi. 

Peňáz se nevzdával a pohotově se znovu postavil zpátky na nohy, při tom jej však Američan chytil do gilotiny, ze které svěřenec trenéra Andrého Reinderse nenašel úniku a byl nucen zápas odklepat. Na časomíře uběhlo 47 sekund.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

A post shared by UFC (@ufc)

Jak Peňáz, tak i Dumas měli před svým bojem v Dana White's Contender Series na kontě šest zápasů bez jediné porážky, oba s profesionální kariérou v MMA začali v roce 2020, a oba navíc většinu svých soupeřů ukončili před limitem.

Pro 25letého Matěje Peňáze, který je navíc úspěšným kickboxerem, se tak jedná o vůbec první porážku. Dosud jej fanoušci viděli bojovat na poli česko-slovenské organizace OKTAGON MMA. Nelze však vyloučit, že vzhledem k jeho mládí a talentu ještě v budoucnu dostane příležitost se do největší světové organizace dostat. Ostatně i Dumas po boji prohlásil, že podle něj nebude trvat dlouho, než se Peňáz do UFC dostane.

Matěj Peňáz
Zdroj: Oktagon MMA

Do boje o smlouvu s UFC jde další česká bojovnice 

O smlouvu s UFC bude v září bojovat také česká bojovnice Tereza Bledá, která má šanci stát se po Lucii Pudilové druhou ženou z Česka v největší světové lize. České barvy v UFC aktuálně hájí také David Dvořák v muší váze a Jiří Procházka, který je šampionem polotěžké váhy. Procházka pás šampiona vyhrál jako historicky první Čech.

Doporučeno
Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří 21. února 2024 12:00

Síly proti dosud neporažené Bledé, která se stala šampionkou organizace OKTAGON MMA, poměří Brazilka Nayara Arnault Maia Correia, která také zatím neprohrála. Soupeřka má na kontě sedm výher a jednu remízu. Pokud v zápase Tereza Bledá uspěje, stane se ve svých pouhých 20 letech nejmladší ženou v UFC.

Zpět
Sdílet
Diskuse