Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
4. září 2022 10:37
Čas čtení 1:09

Předpověď počasí: V Česku se ke konci příštího týdne ochladí, místy se očekávají i přeháňky a bouřky

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku se ke konci příštího týdne ochladí, místy se očekávají i přeháňky a bouřky
Zdroj: Unsplash/Ryoji Iwata/volně k užití

Přinášíme předpověď počasí na příští týden.

Teplý vzduch přijde z Britských ostrovů i do vnitrozemní Evropy včetně České republiky a zvedne rtutě teploměrů. Na začátku druhého zářijového týdne se budou teploty pohybovat okolo 25 °C, ke konci týdne se ale ochladí. V týdenní předpovědi o tom informuje Český hydrometeorologický ústav.

Během neděle bude polojasno až oblačno. Mohou se objevit i přeháňky nebo bouřky. Večer bude oblačnosti ubývat a ojediněle mohou přijít mlhy. Teploty přes den se budou pohybovat mezi 21 a 25 °C, na severovýchodě kolem 20 °C. Povane slabý proměnlivý nebo východní vítr rychlostí do 4 m/s.

V noci na pondělí teploty spadnou na 14–10 °C. V noci a ráno budou místy mlhy nebo zatažená obloha s nízkou oblačností. Přes den bude polojasno až oblačno a teploty se zvednou na 22–26 °C. Vát bude proměnlivý, během dne jihovýchodní nebo východní vítr rychlostí do 4 m/s.

Graf teploty
Zdroj: ČHMÚ

Stejně bude vypadat i úterý, během kterého se mohou objevit přeháňky, ojediněle bouřky. Ráno v úterý se mohou vyskytovat mlhy nebo nízká oblačnost. V noci na středu budou teploměry ukazovat 10–14 °C. Později vylezou až na 23–27 °C. Přes den povane mírný jihovýchodní vítr rychlostí 2–5 m/s. Ojediněle se mohou objevit přeháňky, na západě i bouřky.

14. července 2023 12:30 Čas čtení 3:03 Přehledně: Jak zvládnout horka? Teploty se v Česku o víkendu přiblíží čtyřiceti stupňům Přehledně: Jak zvládnout horka? Teploty se v Česku o víkendu přiblíží čtyřiceti stupňům

V noci zůstane teplota vyšší než na začátku týdne. Rtuť ukáže 12–16 °C. Přes den se teploty vyšplhají až na 23–27 °C. Povane mírný jihovýchodní vítr rychlostí 2–6 m/s, případně zesílí. Obloha přes den bude zatažená až oblačná, místy přijde občasný déšť, přeháňky nebo bouřky.

Zbytek týdne bude oblačný až zatažený. Místy může být přechodně i polojasno. Objevit se mohou přeháňky, ojediněle zpočátku bouřky. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 17 a 13 °C, postupně se ochladí na 13–9 °C. Během konce týdne ukážou teploměry 21–25 °C, postupně 18–22 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse