Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. září 2022 16:00
Čas čtení 1:09
Radim Šlechta

Foo Fighters odehráli emotivní koncert na počest zesnulého Taylora Hawkinse. Zpěvák Grohl neudržel slzy

Foo Fighters odehráli emotivní koncert na počest zesnulého Taylora Hawkinse. Zpěvák Grohl neudržel slzy
Zdroj: Getty Images/Raphael Dias
NEWS FOO FIGHTERS HUDBA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Druhá show na Hawkinsovu počest proběhne na konci září v Kalifornii.

„Sešli jsme se, abychom oslavili život, lásku a hudbu našeho přítele, spoluhráče a bratra Taylora Hawkinse,“ začal sobotní vzpomínkový koncert skupiny Foo Fighters. Show na poctu v březnu zesnulého bubeníka odehrála kapela v londýnském Wembley společně s řadou hostů. Nechyběl ani Brian May z Queen nebo Paul McCartney. Koncert v přímém přenosu odvysílala MTV na svém YouTube kanále.

Kapela nastoupila písní od Oasis Rock 'N' Roll Star, kterou s Foo Fighters zpíval Liam Gallagher právě z Oasis, samotný Grohl hrál na bicí. Po skončení písně odstartoval koncert vzpomínkovou řečí.

Doporučeno
Foo Fighters: Bojovníci se ztrátou, kteří vystoupili ze stínu své minulosti Foo Fighters: Bojovníci se ztrátou, kteří vystoupili ze stínu své minulosti 4. dubna 2022 11:30

„Ti z vás, kteří jste Taylora znali osobně, jste věděli, že nikdo jiný vás nedokázal rozesmát, roztančit nebo rozezpívat tak jako on. Ti z vás, kteří jste ho obdivovali z dálky, jste jistě cítili totéž. Proto jsme se dnes večer sešli s rodinou a jeho nejbližšími přáteli, jeho hudebními hrdiny a největšími inspirátory, abychom vám přinesli velkolepý večer pro velkolepého člověka. Tak zpívejte a tancujte a smějte se a brečte, křičte a dělejte kur*a kravál, aby nás teď slyšel. Protože víte co? Bude to dlouhá noc, že jo?“ řekl Grohl.

Srdceryvný okamžik přišel, když kapela hrála skladbu Times Like These. Během verše „naučíš se znovu milovat“ Grohla dohnaly intenzivní emoce a byly vidět slzy v jeho očích. Svůj zpěv na okamžik přerušil, song ale nakonec kapela dohrála.

Za bicími se objevilo hned několik hostů. S Foo Fighters bubnoval Josh Freese, Travis Barker, ale i třeba Taylorův syn Shane Hawkins. Na pódiu se objevil například také Lars Ulrich z kapely Metallica, Paul McCartney, Kesha nebo Brian Johnson z AC/DC.

Taylor Hawkins zemřel v padesáti letech 25. března letošního roku. Jeho tělo nalezli v jeho hotelovém pokoji v Bogotě. Pitva v něm později nalezla více druhů drog. Další vzpomínková akce proběhne 27. září v Kalifornii.

Domů
Sdílet
Diskuse