Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
5. září 2022 7:43
Čas čtení 1:03

Kanadou otřásly smrtelné útoky nožem, vyžádaly si nejméně 10 obětí

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Kanadou otřásly smrtelné útoky nožem, vyžádaly si nejméně 10 obětí
Zdroj: Wikimedia Commons/SCUBACOPPER/volně k užití

Nejméně 10 lidí bylo zabito a dalších 15 zraněno při nedělním útoku nožem v centrální části kanadské provincie Saskatchewan.

Kanadská policie vyhlásila v neděli krátce po sedmé hodině ranní poplach kvůli nebezpečným osobám poté, co bylo pobodáno několik lidí na 13 místech v rezervaci James Smith Cree Nation a ve vesnici Weldon v provincii Saskatchewan. Informoval o tom server BBC s tím, že v domorodé komunitě s asi 2 000 obyvateli byl vyhlášen stav nouze.

Na tiskovém brífinku v neděli večer policie uvedla, že zraněných, kteří se sami dopravili do nemocnice, může být i více než 15.

Dva podezřelí, kteří byli policií jmenováni, třicetiletý Damien Sanderson a jednatřicetiletý Myles Sanderson, jsou na útěku a jsou považováni za ozbrojené a nebezpečné. Obyvatelé tak byli kvůli pátrání vyzváni, aby nevycházeli ze svých domovů.

28. srpna 2022 11:00 Čas čtení 5:01 Manžele zabil a jejich těla uložil do ledničky. Případ The Icebox Murders je stále zahalen tajemstvím Manžele zabil a jejich těla uložil do ledničky. Případ The Icebox Murders je stále zahalen tajemstvím

„Dodržujte bezpečnostní opatření a zvažte možnost úkrytu. Neopouštějte bezpečné místo. Nepřibližujte se k podezřelým osobám. Neberte stopaře. Podezřelé osoby, mimořádné události nebo informace oznamte na linku 911,“ uvedla na Twitteru Saskatchewanská královská kanadská jízdní policie (RCMP). 

Vozidlo podezřelých bylo podle informací The Financial Times spatřeno krátce před dvanáctou hodinou v hlavním městě Saskatchewanu Regině, které je od Weldonu vzdáleno téměř 300 kilometrů. Pachatelé měli cestovat v černém Nissanu Rogue.

Kanadský premiér Justin Trudeau nedělní útoky v Saskatchewanu označil za děsivé a srdcervoucí. „Jako Kanaďané truchlíme se všemi, které toto tragické násilí postihlo, a s obyvateli Saskatchewanu. Přejeme také úplné a rychlé uzdravení zraněným,“ napsal v prohlášení.

Domů
Sdílet
Diskuse