Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
5. září 2022 21:33
Čas čtení 0:36

Ministerstvo spravedlnosti se omluvilo exministryni Parkanové. Vyplatí jí přes 1 milion korun

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Podle úředníků se jednalo o masivní zásah do osobního i pracovního života.

Ministerstvo spravedlnosti se omluvilo někdejší ministryni Vlastě Parkanové (TOP 09) za nezákonný postup orgánů činných v trestním řízení. Přiznalo jí kompenzaci ve výši 1,6 milionu korun. Informuje o tom Česká justice.

Vlasta Parkanová
Zdroj: Ministerstvo obrany

„Ministerstvo spravedlnosti tímto JUDr. Vlastě Parkanové vyslovuje omluvu za nezákonný postup orgánů činných v trestním řízení, v jehož důsledku bylo vydáno nezákonné rozhodnutí o zahájení jejího trestního stíhání,“ píše se v omluvě.

Kromě omluvy přiznalo ministerstvo exministryni nárok na odškodné ve výši 1,6 milionu korun. „Při určení výše satisfakce byl zohledněn zejména masivní zásah do osobní a pracovní sféry žadatelky a to, že trestní stíhání bylo vedeno pro čin bezprostředně související s výkonem vysoké politické funkce,“ řekl pro televizi Nova Vladimír Řepka, mluvčí ministerstva.

Parkanová čelila trestnímu stíhání za nákup čtyř letounů CASA C-295 za 3,5 miliardy korun. V roce 2012 požádala policie Sněmovnu, které tehdy Parkanová předsedala, o její vydání. Ministerstvo podle obžaloby nenechalo před nákupem vypracovat nezávislý posudek.

Domů
Sdílet
Diskuse