Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Perwoll.
10. září 2022 14:00
Čas čtení 1:09
Sponzorovaný obsah

Fashion Week: Vanda Janda představila kolekci, kterou budou nosit ženy napříč generacemi (Fotoreport)

Fashion Week: Vanda Janda představila kolekci, kterou budou nosit ženy napříč generacemi (Fotoreport)
Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week
MÓDA FASHION TIPY FASHION WEEK UDRŽITELNOST
Uložit Uložené

„Chtěli jsme kolekci postavit tak, aby byla zajímavá pro slečny od 15 let i 70leté dámy,“ říká Vanda Janda.

Na pražském Fashion Weeku i letos představili své kolekce špičkoví návrháři. Nechyběla ani přehlídka nové kolekce talentované návrhářky Vandy Jandy. Stejně jako v předcházejících letech, i tentokrát upoutala pozornost odvážným a neotřelým designem, který je určený 15letým slečnám i dámám v letech.

Spojení luxusní akce a industriálního prostoru skateparku vytvořilo z pondělní přehlídky značky Vanda Janda nevšední zážitek. Syté barvy kolekce – černá a růžová – dotvářely jedinečnou atmosféru celého dění. Díky dobře uspořádanému sezení viděli hosté ze všech míst z přehlídky maximum.

fashion week, vanda janda
Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Luxusní modely si návštěvníci mohli prohlédnout zblízka vystavené v Perwoll Lounge, kde byl k dispozici i oficiální merch. V rámci partnerství se značkou Perwoll Renew tam Vanda Janda vedla rozhovory se známými osobnostmi, mimo jiné se Chantal Poullain. Zároveň předávala osvětu o správné péči o oblečení a udržitelnosti v módě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený REFRESHER Česko (@refreshercz)

Kousky, které se budou dědit po generace

Na novou kolekci získávala inspiraci z kousků, které zdědila po své babičce. „Chtěli jsme vytvořit mezigenerační estetiku kolekce,“ popisuje Vanda Janda. „Modely mají podobnou siluetu, ale styling a vyzařování modelu jsou jiné, aby si mohly ženy různých věkových kategorií představit, jak budou daný kousek nosit.“ Dodává, že právě předávání kvalitního oblečení z generace na generaci je pro ni základem udržitelného nebo také „rethink“ přístupu k módě a přála by si, aby oblečení Vanda Janda jednou mohla nosit její vnučka. 

fashion week, vanda janda
Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Zároveň upozorňuje, že bez správné péče ani to nejkvalitnější oblečení nevydrží věčně. „Jako návrhářka učím lidi kupovat primárně kvalitní věci, které perfektně sedí. Můžete si ale koupit tu samou věc, která bude vypadat dobře pár týdnů nebo i pár let – záleží na tom, jak se o ni staráte,“ říká. Proto se v rámci spolupráce na kampani Perwoll Rethink Fashion zaměřila na osvětu ve správné péči o oblečení, aby jejím klientkám nové kousky dlouho vydržely.

fashion wee, vanda jandafashion wee, vanda jandafashion wee, vanda jandafashion wee, vanda janda
Zobrazit galerii
(15)
Zpět
Sdílet
Diskuse