Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článok je mediálna spolupráca spoločnosti Redbull.
8. září 2022 15:30
Čas čtení 2:54

Red Bull dáva príležitosť novým talentom. Organizuje e-športový turnaj v CS:GO

Red Bull dáva príležitosť novým talentom. Organizuje e-športový turnaj v CS:GO
Zdroj: Red Bull Content Pool
TECH
Uložit Uložené

Nepremeškaj šancu ukázať svoje schopnosti.

Ak si fanúšikom Counter-Strike: Global Offensive, určite si zachytil, že populárna hra mala nedávno 10. narodeniny. Tí najzapálenejší vedia, že hra vyšla 21. augusta 2012, a tak pred pár dňami možno oslavovali tým, že si hru opäť s nadšením zahrali. Osláviť prvé desaťročie legendárnej hry chce aj Red Bull. A to vo veľkom.

Rozhodli sa usporiadať e-športový turnaj v Counter-Strike: Global Offensive. Nie však klasický. Red Bull Flick je turnaj pre každého. Pre amatérov aj profíkov. Tento koncept dáva príležitosť novým talentom. Ak vieš, že si dobrý, nepremeškaj šancu ukázať svoje schopnosti. Môžeš zažiariť nielen pred kamošmi, ale aj pred celým svetom.

Čo je to Red Bull Flick?

Red Bull Flick je unikátny 2v2 koncept v hre Counter-Strike: Global Offensive, v ktorom sa môžu stretnúť amatérski hráči proti profesionálom na špeciálne vytvorených mapách. Na tomto turnaji môžeš zabudnúť na klasické aim mapy, pretože na hráčov čaká úplne nový formát. A práve preto majú šancu všetci.
Red Bull turnaj
Zdroj: Red Bull Content Pool

Väčšie šance na finále

Keď sa na turnaj v roku 2020 prihlásilo 45-tisíc hráčov z 30 krajín, prebojovať sa do finále bolo naozaj náročné. Medzinárodná klasifikácia bola otvorená pre všetkých a vyhliadky na postup boli skutočne malé. Tento rok máš však mimoriadnu možnosť zapojiť sa do lokálnej kvalifikácie iba pre Slovensko.

Navyše, nemusíš sa báť, že proti tým, ktorí dokážu prejsť klasické mapy aj naslepo, nemáš šancu. Tento turnaj totiž prináša niekoľko zmien. Okrem piatich nových máp špeciálne vytvorených pre Red Bull Flick, ktoré majú od klasiky skutočne ďaleko, je novinkou aj herný mód, ktorým je tento turnaj špecifický. 

viac info o turnaji
Nový herný mód funguje takto:
  • Každý tím má na začiatku zápasu automaticky 100 bodov, z ktorých sa postupne odpočítava.
  • Na mape sú tri vyhradené územia. Ak ich zaberieš, zastavíš odpočítavanie bodov svojho tímu.
  • Pozor. Tieto miesta nebudú aktívne naraz, ale po jednom. Nemusíš sa báť, konkrétne miesto bude vždy označené. Toto obsadzovacie územie sa bude náhodne meniť raz za 60 sekúnd.
  • Keďže však ide o CS-ko, hra nebude len o behaní po mape. Zo zeme budeš zbierať zbrane a granáty. Pri respawne, teda oživení, tvoj tím stráca jeden bod.
  • Tím, ktorý ako prvý stratí všetky body, prehráva.

Zabojuj proti profesionálom

Ak si už stretol na Faceite známeho profíka z nejakého svetového top tímu, určite si mal úplne iné pocity ako pri klasickej hre proti neznámym hráčom. Zmerať si sily s profesionálmi môžeš aj na Red Bull Flicku. Máš možnosť stretnúť svojich obľúbených hráčov a nepreháňame, ak povieme, že máš šancu ich prekonať. A to je už poriadna motivácia, však? Keď sa to minulý rok podarilo dvom poľským kamarátom, ktorí vyhrali nad G2 hviezdami NiKom a huNterom, prečo by sa to nemohlo podariť tebe?

Red Bull turnaj
Zdroj: Red Bull Content Pool

Čo môžeš získať? 

Možno ešte stále rozmýšľaš, či do toho máš ísť práve ty. A tak ti pre istotu vymenujeme, čo všetko môžeš získať. 

  • Postup na Red Bull Flick offline finále v Bratislave
  • Titul a parádna trofej Red Bull Flick
  • Zásoba Red Bull energie
  • Postup na Red Bull Flick Invitational v Dánsku (dopravu, ubytovanie a stravu ti zabezpečí Red Bull)
  • Ak tam s kamarátom uspeješ, budeš si môcť ako jeden z piatich tímov zahrať na pódiu proti pozvaným profesionálnym dvojiciam (celkovo ich bude 10)
  • Prizepool 50 000 eur pre 16 najlepších tímov na Red Bull Flick Invitational

Globálne finále bude v Kodani

Lokálna slovenská kvalifikácia prebehne 21. a 24. septembra online. Osem najlepších tímov postúpi na offline finále v Bratislave, ktoré sa bude konať 1. októbra. Práve tam sa rozhodne, kto dostane možnosť reprezentovať Slovensko na Red Bull Flick Invitational v Kodani. Dánske globálne finále bude prebiehať od 16. do 20. novembra a pre tých, ktorí sa tam dostanú, bude nezabudnuteľným zážitkom.

Tí najúspešnejší Slováci dostanú šancu zmerať si svoje schopnosti v netradičnom formáte proti hráčom z iných krajín. Ak budú úspešní, tak aj proti profesionálnym hráčom a zabojujú tak aj o parádny prizepool.

Red Bull turnaj
Zdroj: Red Bull Content Pool

Nezabudni na registráciu

Red Bull Flick bude prebiehať cez turnajovú platformu Faceit. Proti sebe sa postavia dvojčlenné tímy na piatich špeciálnych mapách navrhnutých iba pre tento turnaj. Uspejú len tí, ktorí sa adaptujú a zosúladia sa so svojím partnerom. Každá nová mapa má totiž špeciálne prvky a unikátnu mechaniku. Môžeš sa teda tešiť na úplne nový zážitok z hry. Ak ťa turnaj zaujal a chceš využiť príležitosť ukázať svoje schopnosti, neváhaj a zaregistruj sa. Všetky potrebné informácie nájdeš tu. Sleduj aj facebookový profil Red Bull Gaming, aby ti nič neuniklo.

chcem sa zaregistrovať
Domů
Sdílet
Diskuse