Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2022 14:30
Čas čtení 4:55
Martin Adam Pavlík

Zamotají ti hlavu, vyděsí tě, pobouří i ohromí. Toto je 15 nejbizarnějších videoklipů

Zamotají ti hlavu, vyděsí tě, pobouří i ohromí. Toto je 15 nejbizarnějších videoklipů
Zdroj: Youtube/@Little Big
HUDBA HUDBA UMĚNÍ VIDEO
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Budeš si je nevěřícně pouštět stále dokola s otevřenými ústy.

Zamotají ti hlavu, přivodí ti milion otázek, nadchnou tě, vyděsí, překvapí či pobouří. Bez hudby jsou zbytečné a kapely jsou na nich závislé. Možná i ty ses právě díky videoklipům několikrát dostal ke spoustě zajímavých interpretů.

Mnoho skladeb až s klipem dostane smysl, respektive posluchač/divák je díky nim schopen lépe je pochopit a dešifrovat jejich skryté poselství. Videoklipy, které ti dnes představíme, jsou kontroverzní, erotické, morbidní, zvrhlé, divné, ale zároveň fascinující, zábavné či rafinovaně angažované.

Ať už si o nich budeš myslet cokoliv, nenechají tě chladným. Pojď poznávat, nestyď se. V Refresheru ti pravidelně přinášíme různé hudební tipy, recenze alb, novinky, žebříčky nebo profily hudebníků a kapel. Pokud tě zajímají články věnované hudbě, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+, abychom ti mohli přinést ještě více kvalitního obsahu.

Little Big Videoklipy
Zdroj: Youtube/@Little Big

1. Igorrr – Very Noise

Igorrra (vlastním jménem Gautier Serre), francouzského instrumentalistu, přestalo bavit hraní s lidmi, kteří ho nechápou. Jak prozradil v rozhovoru z roku 2011, už byl unavený z toho, zda mu jeho spoluhráči schválí to, co složil, a tak si raději vytvořil vlastní projekt. A udělal dobře, protože hru na klavír, kytaru nebo bicí ovládá přímo dokonale a do toho umí ještě zpívat.


V klipu k písni Very Noise tě uchvátí dynamická montáž či animace v rytmu bicích, ale také nápaditost scenáristů Davida Nicolase a Kevina Van Der Meirena. Jejich vizi převedl do finální podoby režisér Meat Dept, který je podepsán také pod netflixovským seriálem Love, Death & Robots.

 2. Little Big – Hateful Love

Pokud znáš tuto čtveřici z ruského Petrohradu, určitě víš, že bizarní videoklipy jsou jejich neodmyslitelnou součástí. Jsou provokativní, drsné, ale často v sobě nesou silný odkaz díky promyšlené symbolice a metaforám. Klip k Hateful Love není výjimkou. 


Najdeš v něm časovanou bombu složenou z růží, náboj jako zásnubní prsten, uzené maso na kolečkách ve tvaru skateboardu, balón ve tvaru samopalu, panenky hořící na grilu a mnoho dalších ulítlých nápadů. O režii se postaral samotný zpěvák kapely Ilja Prusikin spolu s Alinou Pasok.

 3. Die Antwoord – I Fink U Freeky

Vypadají a chovají se, jako kdyby přiletěli z jiné planety, a jejich písně působí, jako by byly složeny rovnou v jiném vesmíru. Extravagantní duo Watkin Tudor Jones alias Ninja (zároveň i režisér jejich videoklipů) a Yolandi Visser z Jihoafrické republiky rozhodně neosloví každého, nelze mu ovšem upřít originálnost.


Jejich tvorba patří mezi to nejzvláštnější, na co můžeš na internetu narazit. V případě, že se chytíš na jejich vlnu, určitě pokračuj klipy ke skladbám Rich Bitch, Ugly Boy, Baby's On Fire či Cookie Thumper! a Fatty Boom Boom. Zaručeně ti místy během sledování spadne čelist.

 4. Salvatore Ganacci – Horse

Bosensko-švédský DJ a hudební producent Salvatore Ganacci rozhodně nemá rád týrání zvířat. V klipu Horse představuje jejich nemilosrdného mstitele a zároveň zachránce. Nedělá mu problém bít do tváře na první pohled milou starou paní nebo lámat páteř agresorovi. Přitom všem ještě ukazuje taneční kreace, jaké se nevidí každý den.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 121166 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Který videoklip byl kvůli explicitnímu zobrazení sexu, užívání drog, hrubého násilí a vandalismu zakázán na MTV.
  • Ve kterém klipu můžeš vidět Donalda Trumpa jako obrovského ještěra s ocasem, jak se bije s MMA zápasnicemi Rondou Rousey, Cat Zingano, Holly Holm a Cris Cyborg.
  • Ve kterém klipu jedna z postav zlomí penisem baseballovou pálku. 
  • Který klip by sis určitě neměl pouštět, pokud míváš v noci pravidelně noční můry.
  • Která slovenská kapela vytvořila dystopickou vizi toho, jak by vypadal svět v moci totalitních vládců.
Domů
Sdílet
Diskuse