Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
9. září 2022 12:07
Čas čtení 0:47

Oštěpařka Barbora Špotáková oficiálně ukončila kariéru

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Oštěpařka Barbora Špotáková oficiálně ukončila kariéru
Zdroj: Getty Images/Ryan Pierse

Dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem a jedna z nejúspěšnějších atletek v historii České republiky se loučí se svou bohatou kariérou.

Jedna z nejlepších českých oštěpařek historie se loučí se svou kariérou. Jednačtyřicetiletá atletka Barbora Špotáková v pátek oznámila, že oficiálně končí svou kariéru. Informaci sdílel Český olympijský výbor. Špotáková během své kariéry dokázala na olympijských hrách získat dvě zlaté medaile (v roce 2008 v Pekingu a v roce 2012 v Londýně) a je také držitelkou světového rekordu, jelikož její hod 72,28 metru ještě nikdo na světě nepřekonal.

4. srpna 2021 8:28 Čas čtení 0:52 Barbora Špotáková se loučí s olympiádou. Prozradila, kdy a jak chce ukončit kariéru Barbora Špotáková se loučí s olympiádou. Prozradila, kdy a jak chce ukončit kariéru

Špotáková měla kariéru jako hrom, o čemž jsme tě také informovali. Dokázala dvakrát získat zlatou olympijskou medaili a jednou, v roce 2016 v Rio de Janeiru, bronzovou. Hned třikrát v kariéře opanovala atletické mistrovství světa a jednou získala stříbro. První větší neúspěch od nepostupu skrze kvalifikaci na mistrovství Evropy ve švédském Göteborgu v roce 2006 přišel až na poslední olympiádě v Tokiu, kdy se také nedostala přes kvalifikaci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený MZV ČR / MFA of Czechia (@mzvcr)

Tehdy se Špotáková vyjádřila tak, že by ráda ukončila svou kariéru během olympiády v Paříži v roce 2024, k tomu však nakonec nedojde. Posledním úspěchem české oštěpařky proto bude letošní mistrovství Evropy v Mnichově, kde jako čtyřicetiletá veteránka dokázala získat třetí místo. 

Domů
Sdílet
Diskuse