Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
9. září 2022 18:19
Čas čtení 1:00

Soud zrušil povolení pro kruhový objezd u Prašné brány, Praha 1 postupovala nezákonně

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Soud zrušil povolení pro kruhový objezd u Prašné brány, Praha 1 postupovala nezákonně
Zdroj: Se svolením Janka Rubeše

Praha 1 nyní musí získat nové povolení a nahradit náklady řízení ve výši 23 228 korun.

Městský soud v Praze zrušil povolení pro kruhový objezd u Prašné brány. Na Twitteru o tom informoval náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha sobě). Kruhový objezd nechala letos na jaře vybudovat městská část Praha 1, podle verdiktu soudu ale postupovala nezákonně.

Rozporuplné reakce veřejnosti i politiků

Podle rozsudku se na soud kvůli kruhovému objezdu obrátila fyzická osoba, dle informací serveru Z dopravy šlo o Tomáše Hnyka ze Zelených. Soud rozhodl, že Praha 1 při povolení stavby postupovala nezákonně, když nemohla veřejnost uplatnit námitky proti takové regulaci. Praha 1 musí kromě nového povolení a řešení křižovatky zaplatit více než 23 tisíc korun advokátovi žalující strany.

„Od začátku jsme tvrdili, že to není správné řešení a rozhodnutí soudu vítám,“ okomentoval výsledek soudu Scheinherr.

Kruhový objezd vyvolal rozporuplné reakce. Praha 1 uvedla, že okružní křižovatka „pomůže z dopravního hlediska lidem z celého okolí i například z Petrské čtvrti“. Negativně se ke kruhovému objezdu vyjádřili například primátor Zdeněk Hřib nebo radní Adam Zábranský (Piráti). 

23. dubna 2024 14:00 Čas čtení 2:17 Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli

S postavením kruhového objezdu podle slov Šimona Jiráčka nesouhlasil ani Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy. „Návrh kruhového objezdu vyprojektoval Ing. arch. Tomáš Cah pro MČ Praha 1. Tento návrh byl podán 23. 11. 2021 na úřední desku. A to za nesouhlasu IPR Praha a Magistrátu hl. m. Prahy,“napsal Jiráček na Twitter.

Domů
Sdílet
Diskuse