Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
11. září 2022 8:33
Čas čtení 1:39

Bitva legend UFC: Nate Diaz uškrtil veterána Tonyho Fergusona a oznámil, že chce ovládnout další sport

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Bitva legend UFC: Nate Diaz uškrtil veterána Tonyho Fergusona a oznámil, že chce ovládnout další sport
Zdroj: Getty Images/Steve Marcus

Nate Diaz ve čtvrtém kole uškrtil Tonyho Fergusona a po konci smlouvy s UFC naznačil další plány.

Chaos a zemětřesení. Tak by se daly popsat dny těsně před turnajem UFC 279. Nejprve totiž musela být zrušena tisková konference kvůli fyzickým potyčkám bojovníků a jejich týmů v zákulisí a následně kvůli nesplnění váhového limitu jedné z hvězd Khamzata Chimaeva musela být přeskládána hlavní karta turnaje. Nate Diaz se tak neutkal se švédským „Vlkem“ původem z Čečenska, jak se plánovalo, ale s legendárním Tonym Fergusonem. Toho nakonec Diaz uškrtil ve čtvrtém kole.

6. května 2022 11:30 Čas čtení 8:10 Dětství mezi pouličními gangy, chudoba a násilí. Nate a Nick Diazovi se i přes těžký život stali legendami UFC Dětství mezi pouličními gangy, chudoba a násilí. Nate a Nick Diazovi se i přes těžký život stali legendami UFC

Jak Diaz, tak i Ferguson jsou považováni za jedny z největších jmen organizace UFC. Jejich vzájemný střet tak mnozí fanoušci označili za ještě lepší variantu než původně plánovaný souboj Diaze s Chimaevem. Chimaev se nakonec utkal s Kevinem Hollandem, kterého porazil na submisi hned v prvním kole.

Zápas Natea Diaze a Tonyho Fergusona se dle očekávání prakticky po drtivou většinu času držel v postoji a byl přehlídkou zvláštních a unikátních stylů obou bojovníků. První krev byla prolita hned v prvním kole, kdy Ferguson začal krvácet z levé holeně po jednom z lowkicků, který Diaz zblokoval. V druhém kole pak Nate Diaz způsobil svému soupeři tržnou ránu nad pravým okem. 

Nate Diaz před zápasem s Leonem Edwardsem, 12. června 2021, UFC 263.
Nate Diaz před zápasem s Leonem Edwardsem, 12. června 2021, UFC 263. Zdroj: Getty Images/Christian Petersen


Hlavní bitva večera se ovšem neobešla ani bez typických vtipných projevů a gest, na které jsou fanoušci od těchto bojovníků zvyklí. Ve třetím kole se Diaz k soupeři obracel zády, opíral se o pletivo a Ferguson si na okamžik lehl uprostřed oktagonu na zem. Nepřišli však žertovat, ale pobít se.

V průběhu čtvrtého kola se dařilo Diazovi na soupeře vyvíjet tlak a trefovat jej v postoji. Ferguson sice stále hrozil nepříjemnými kopy, ale rodák ze Stocktonu nepřestával tlačit dopředu. Ferguson přitlačený k pletivu se z ofenzívy Diaze pokusil dostat přenesením boje na zem, při pokusu o takedown mu však Diaz dokázal nasadit pevnou gilotinu, po níž rozhodčí zápas ukončil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

Pro Natea Diaze se jednalo o poslední zápas v rámci kontraktu s UFC. Co bude s veteránem, který v největší lize působil 15 let, dál, není zcela jasné. V pozápasovém rozhovoru ale zmínil, že chce „ovládnout další sport“ – ať už box, kickbox, nebo BJJ – a pak se prý do UFC vrátí pro titul. 

Diaz v rozhovoru také uznal, že mezi ním a UFC byla v průběhu let jak láska, tak i nenávist. Šéfovi organizace Danu Whiteovi však poděkoval, že dostal příležitost se zde předvést. „Myslím si, že jsem měl nejdelší a nejúspěšnější kariéru než kdokoliv jiný v UFC,“ zhodnotil Diaz svou cestu. Kromě výhry si odnesl i bonus za nejlepší výkon večera.

Zápasy UFC můžeš sledovat na VOYO.
Zpět
Sdílet
Diskuse