Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2022 6:00
Čas čtení 11:04
Ondřej Jarůšek Martin Adam Pavlík

OKTAGON 35: Milovníky MMA čeká rvačka hvězd Survivoru i bitva o titul šampiona

OKTAGON 35: Milovníky MMA čeká rvačka hvězd Survivoru i bitva o titul šampiona
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA PREDIKCE ZÁPASŮ
Uložit Uložené

Turnaj OKTAGON 35 už je za dveřmi a fanoušky v brněnské Winning Group Areně čeká řada očekávaných zápasů.

Už v sobotu 17. září 2022 do brněnské Winning Group Areny vůbec poprvé zavítá organizace OKTAGON MMA, která na chystaný turnaj OTKAGON 35 přiveze plejádu očekávaných bitev. Těm bude vévodit titulový zápas Patrika Kincla, který bude svůj šampionský pás obhajovat proti Alexi Lohorému. Francouz sebevědomě prohlašuje, že krále střední váhy knockoutuje.

Doporučeno
Šampion OKTAGON MMA Patrik Kincl: Lohorého mám v plánu ukončit, odvetu s Vémolou jsem úplně vytěsnil (Rozhovor) Šampion OKTAGON MMA Patrik Kincl: Lohorého mám v plánu ukončit, odvetu s Vémolou jsem úplně vytěsnil (Rozhovor) 2. září 2022 6:00

Kromě hlavního zápasu večera uvidíme také válku účastníků show Survivor Nathana Dzaby a Adama Raitera. Ti měli na přípravu jen málo času, bude proto zajímavé sledovat, kdo se s touto výzvou popasuje lépe a ustojí tlak davu v naplněné aréně. V hlavním předzápase pak místa zaujmou ostřílení slovenští bojovníci Karol Ryšavý a Fero Fodor, na jejichž střet fanoušci už dlouho čekají, ale chybět nebude ani řada dalších diskutovaných bitev.

Stejně jako před každým velkým turnajem jsme se v redakci i tentokrát rozhodli pro čtenáře připravit tipy na vítěze jednotlivých zápasů. Podívej se, jak podle nás chystané bitvy dopadnou, a do komentářů nám napiš, jaké výsledky tipuješ ty.

Anketa:
Kdo podle tebe odejde s opaskem šampiona?
Patrik Kincl.
Alex Lohoré.
Patrik Kincl.
68 %
Alex Lohoré.
32 %
Základní informace o turnaji OKTAGON 35
Kdy: Sobota 17. září 2022
Kde: Brno, Winning Group Arena (bývalé Rondo), živě na Oktagon.tv
Hlavní hvězdy turnaje: Patrik Kincl, Alex Lohoré, Karol Ryšavý, Nathan Dzaba, Adam Raiter, Andrej Kalašnik a další

Gábor Boráros se na turnaji OTKAGON 35 kvůli zranění kolene neobjeví. Organizace OKTAGON MMA oznámila, že pro jeho soupeře Jamese Lewise jako náhradníka našla šampiona OKTAGON Challenge Selima Topuze. 

o35
Zdroj: OKTAGON MMA

Jan „Jay Jay“ Gottvald vs. Edilson „Veneno" Franca

Celý galavečer otevře bitva v rámci Free Prelims, v níž se jako první střetnou Jan Gottvald a Edilson „Veneno“ Franca. Zástupce brněnského Jetsaam Gymu „Jay Jay“ se do organizace OKTAGON MMA vrací po více než dvou letech. Naposled mohli domácí diváci bývalého šampiona německé GMC vidět v Underground bitvě s Danielem Škvorem, ze které si odnesl porážku, a už předtím prohrál s Henriquem da Silvou. Dalším červeným políčkem by jeho kariéra mohla utrpět, před domácím publikem proto bude mít maximální motivaci vrátit se na vlnu úspěchů.

Brazilec Franca v posledních letech také nebyl příliš aktivní. Poslední zápas měl sice letos v srpnu (v GMC porazil Michaela Smolíka), ale předtím dlouhých šest let v profesionální kleci nestál. V minulosti střídal výhry a porážky a je těžké odhadnout, v jaké formě se ve své premiéře v OKTAGONu představí. Ze svých devíti výher si jich však hned sedm připsal na KO nebo TKO. A naopak pokud prohrává, bývá to rovněž před limitem. Gottvald tak má velké šance vrátit se nejen vítězně, ale zároveň si na konto připsat další předčasné ukončení.

Gottvald by měl být jasným favoritem. Brazilec má sice o něco více zkušeností a organizace vyzdvihuje jeho zálibu v přestřelkách, nicméně český borec už čelil těžším soupeřům – například i Stephanu Puetzovi, se kterým se pasoval celých pět kol. Gottvald své soupeře většinou neukončuje, ale v tomto případě by tomu mohlo být jinak a dost možná uvidíme TKO v prvním či druhém kole. Čech je jasným favoritem na výhru a očekává se, že tuto pozici potvrdí.

Tip na vítěze: Gottvald

gottvald
Zdroj: OKTAGON MMA

Al Matavao vs. Radovan Úškrt

Souboj dvou bývalých soupeřů slovenského „Piráta“ se papírově zdá jako poměrně vyrovnaný duel. Jak Matavao, tak i Úškrt ve svých posledních zápasech střídali výhry s porážkami. Výhodou pro Matavaa by ovšem mohla být skutečnost, že Úškrt měl svůj poslední profesionální MMA zápas na jaře v roce 2019, tedy před více než třemi lety. Za tu dobu rodák z Americké Samoy stihl odbojovat pět zápasů.

Vzhledem k tomu, že se pro finalistu druhé řady OKTAGON Výzva jedná o návrat po delší době, kývl na poměrně těžký úkol. Divácky by se ale mělo jednat o atraktivní bitvu. Úškrt totiž dokáže v přestřelkách dostat do problémů kdejakého soupeře, o čemž svědčí i jeho statistika výher – všechny své vyhrané zápasy totiž vyhrál na KO/TKO.

Tři roky jsou ovšem v profesionální MMA kariéře dlouhá doba a návrat pro Úškrta nebude vůbec jednoduchý. Obzvlášť, když se proti němu postaví nebezpečný Matavao, který díky svému tvrdému a nečitelnému stylu slaví výhru většinou už před limitem. Bude tomu tak i tentokrát? Je to dost možné. Diváci se každopádně mohou těšit na ostrou řežbu, která do konce třetího kola nejspíš nedospěje.

Tip na vítěze: Matavao

matavao
Zdroj: OKTAGON MMA

Nathan Dzaba vs. Adam Raiter

Konečně jsme se dočkali vyvrcholení nového projektu Kdo přežije. Do klece se proti sobě postaví místo dobře známých bojovníků účastníci reality show Survivor. Ani jeden z nich není profesionální MMA zápasník, oba trénovali poslední měsíce úplně od nuly. Avšak v uznávaných gymech se zvučnými jmény.

Jelikož jde o jejich premiéru ve světě smíšených bojových umění, nelze nijak analyzovat jejich styl. Dá se hodnotit jedině to, co nám ukázala videa z přípravy či stare down na pražské Štvanici. A v obou směrech zatím na pohled jednoznačně dominoval Nathan trénující v trnavském Spartakus Fight Gymu. Nejenže se zdá, že má lepší kondičku, je na pohled obratnější, rychlejší a vypadá to, že je také více motivován.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 121330 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse