Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2022 15:00
Čas čtení 7:00
Adam Novosad

Naživo jsme viděli Haalandův gól proti Dortmundu. Ošidili nás pivem za 9 liber, vešli jsme mezi ultras a vzdali hold Alžbětě II.

Naživo jsme viděli Haalandův gól proti Dortmundu. Ošidili nás pivem za 9 liber, vešli jsme mezi ultras a vzdali hold Alžbětě II.
Zdroj: Refresher/Adam Novosad
REFRESHER FOTBAL LIGA MISTRŮ
Uložit Uložené

Vidět zápas Ligy mistrů naživo na stadionu je zážitek na celý život. O to víc, pokud v něm padne fenomenální gól jednoho z nejlepších útočníků současnosti.

Měl to být šlágr skupinové fáze Ligy mistrů s elektrizujícím nábojem, protože Erling Haaland toto léto vyměnil dres Borussie Dortmund právě za dres Manchesteru City. Nyní se Haaland proti svým bývalým spoluhráčům postavil v nejprestižnější fotbalové klubové soutěži.

Doporučeno
Můj život ve Švýcarsku: Odpad odvezou jen v drahých pytlích, nechtějí zavést minimální mzdu a milují sjíždění řeky bez loďky Můj život ve Švýcarsku: Odpad odvezou jen v drahých pytlích, nechtějí zavést minimální mzdu a milují sjíždění řeky bez loďky 31. srpna 2022 9:30

Ošidili nás o 9 liber za otřesné pivo na stadionu, cestou na stadion jsme se zamíchali do davu německých ultras v doprovodu policie, celý zápas nám dítě s tváří čtyřicátníka do ucha křičelo: „Come on, City!“ a živě jsme viděli fenomenální Haalandův gól, kterým srazil kohoutek dortmundským ultras.

Všudypřítomná byla samozřejmě podobizna zesnulé královny Alžběty II. Všichni jí děkovali za 70 let služby vlasti, její tvář byla na stadionu, v restauracích, či dokonce na spořiči displeje v bankomatech. 

manchester
Zdroj: Refresher/Adam Novosad

Taxikáře nám snad neubodali ve Vrakunském lesíku

Daň za to, aby člověk mohl z Bratislavy na poslední chvíli vidět zápas Ligy mistrů v Manchesteru, je vstávání ve tři ráno. To stojí za to, říkáš si až do momentu, než ti zazvoní budík a ty se musíš tmavou Bratislavou dostat na autobusové nádraží na elektrokoloběžce.

Ano, mnohem jednodušší by bylo zavolat si taxi, ale tento plán selhal. Náš šofér Boltu dokončoval jízdu u Vrakunského lesíku, najednou zastavil a dobrých 5 minut se podle mapy nepohnul, tak jsme při pohledu na hodinky podotkli, že ho snad nikdo neubodal, a vydali se na koloběžky. Na autobus jsme samozřejmě museli dobíhat sprintem.

Přímý let z Bratislavy do Manchesteru trvá dvě hodiny. Co by to však bylo za spontánní výlet, kdybychom si ho trochu nezkomplikovali, a tak jsme letěli z Vídně do Milána, abychom tam přestoupili na let do Manchesteru. Peníze jsou bohužel limitovaný zdroj. Namísto dvou hodin jsme sice cestovali od třetí ráno do jedenácté dopoledne, ale za odměnu nás v Manchesteru čekal pohodlný hotel.

Doporučeno
Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk? Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk? 11. září 2023 11:00

Prošli jsme město, projeli se od nádraží k hotelu, dopřáli si první chmelové osvěžení ve společnosti fanoušků Dortmundu a vpodvečer už nastal čas přesunout se na stadion Manchesteru City. Na Ligu mistrů se dnes v Manchesteru dá jít jen na jedno místo a není to Old Trafford.

manchester
Zdroj: Refresher/Adam Novosad

Zamíchejme se do davu ultras Dortmundu, to bude dobrý nápad

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 121549 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jak se nám podařilo dostat do pochodu ultras Dortmundu, kteří šli na stadion.
  • Proč na nás podezřívavě zíral bezpečák před hospodou pro fanoušky City.
  • Jak jsme se na stadionu nechtěně nechali ošidit o pivo za 9 liber.
  • Jaká místa k sezení jsme měli a kdo nám celý zápas křičel do ucha.
  • Proč nás Manchester jako město okouzlil spojením minulosti se současností.
  • Kolik stojí v Manchesteru pivo a kolik zaplatíš za běžné jídlo v restauracích.
Zpět
Sdílet
Diskuse