Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik TASR
16. září 2022 19:00
Čas čtení 1:00

VIDEO: V Číně hořel 200metrový mrakodrap. Při mohutném požáru zasahovaly stovky hasičů

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Desítky lidí prchaly z budovy, ze které odpadávaly hořící kusy materiálu.

V čínském městě Čchang-ša v provincii Chu-nan hořel více než 200 metrů vysoký mrakodrap. Podle státní televize CCTV hořelo několik desítek pater budovy. Ve 42patrovém mrakodrapu sídlí státní telekomunikační operátor China Telecom. Informuje o tom TASR.

„Z místa se valil hustý kouř a desítky pater intenzivně hořely,“ uvedlo CCTV. Provinční hasičské oddělení později v příspěvku na sociální síti uvedlo, že požár se do pozdního odpoledne podařilo uhasit a na místě zatím neobjevili žádné oběti, píše The Guardian. Zasahovat musely stovky hasičů.

Na sociálních sítích se objevilo video zachycující desítky lidí prchajících z budovy, ze které odpadávaly hořící kusy materiálu. Na Twitteru se šíří i další videa, na kterých je vidět masivní požár a budovu v plamenech a v hustém černém kouři.

Čchang-ša je hlavní město provincie Chu-nan, má přibližně 10 milionů obyvatel. Mrakodrap, který byl postaven v roce 2000, se podle CCTV nachází v blízkosti hlavního silničního okruhu.

Čchang-ša
Zdroj: TASR/AP


V Číně jsou tragické požáry poměrně běžné. Důvodem je zanedbávání stavebních předpisů a mnohé případy neschválené výstavby. Loni v červenci při požáru skladu v provincii Ťi-lin zahynulo 15 lidí a zranilo se jich nejméně 25. Měsíc předtím ve škole bojových umění v provincii Che-nan přišlo o život 18 lidí, většinou dětí.

Domů
Sdílet
Diskuse