Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2022 15:30
Čas čtení 2:34
Dominik Vetrák

Nejlepší nové filmy a seriály na Netflixu v září 2022

Nejlepší nové filmy a seriály na Netflixu v září 2022
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Na Netflixu vyšlo v září 2022 mnoho zajímavých seriálů a filmů. Které se vyplatí vidět nejvíc?

Ani září na Netflixu nebylo nudné. V seznamu českých trendů můžeš vidět seriály jako Winx: Fate Saga, Thai Cave Rescue (doporučujeme mnohem lepší film Rona Howarda s názvem 13 Lives), Diary of the Gigolo či Dynasty.

Všemu tomu se však vyhni, stejně jako filmu Blonde, který zklamal na plné čáře. Pokud hledáš opravdu kvalitní a zajímavé snímky, máme pro tebe výběr těch 5 nejlepších, které vyšly na Netflixu v září.

Doporučeno
Seriál Cyberpunk: Edgerunners představil úžasný cyberpunkový příběh a dokázal to, co hra Cyberpunk 2077 nezvládla (Recenze) Seriál Cyberpunk: Edgerunners představil úžasný cyberpunkový příběh a dokázal to, co hra Cyberpunk 2077 nezvládla (Recenze) 15. září 2022 11:30

1. Cobra Kai (5. série) – 8,5/10

Na sledování toho, jak si teenageři dávají do držky, dospěláci přitom hláškují a házejí po sobě kunaie, je něco bizarního a poutavého, co v nás vyvolává nejen nostalgii, ale také spoustu smíchu. Pokud jsi Cobra Kai ještě nezačal sledovat, okamžitě to naprav.

Pátá série je s přihlédnutím na opakující se příběhové klišé snad vůbec nejlepší, a to i přesto, že se v ní teenageři mezi sebou moc nemlátí. Užiješ si i nepřiměřeně mnoho humoru a zábavy.

2. Narco-Saints (1. série)

Jihokorejský kriminální seriál zachycuje život byznysmena, který se zaplete do organizovaného zločinu. Šéf drogové skupiny ho obviní z něčeho, co neudělal, a on se noří ještě více do nebezpečného života plného drog, policie a zabíjení. Pokud chce přežít, musí se spolčit s policií, čímž si však na záda nakreslí terč.

Narco-Saints nabízí spoustu akce, napínavých momentů a kvalitních hereckých výkonů. Zdaleka nedosahuje kvalit prvních sérií Narcos, ale pokud máš chuť na něco podobného, ​​Jihokorejci tě potěší.

3. Cyberpunk: Edgerunners (1. série) – 9,5/10

Jelikož druhá série Arcane letos nevyjde a BoJack Horseman skončil už dříve, nedokážeme si představit, že do konce roku uvidíme kvalitnější animovaný seriál než Cyberpunk: Edgerunners. Od animátorů a tvůrců ze studia Trigger (Kill la Kill) a producentů z polského herního studia CD Projekt Red jsme si užili nezapomenutelnou cyberpunkovou jízdu ve městě Night City.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Je to nebezpečné, nikdy nespící a neonovými barvami vysvícené město budoucnosti. Jeho obyvatelé si vylepšují svá těla skrze implantáty a různé čipy. Jedním takovým vylepšeným člověkem je i teenager David, který se po tragické události ocitne na ulici a jeho jedinou šancí na přežití je přidat se ke zločincům.

Cyberpunk: Edgerunners se může pochlubit jedinečným stylem animace s mnoha komplexními záběry, které animátoři koncipovali velmi originálně. Autoři si dali záležet také na emotivním a logickém příběhu, který v tomto světě dává dokonalý význam. Pokud o nesmírné kvalitě tohoto anime stále nejsi přesvědčený, klikej na naši recenzi.

4. Entergalactic (film) – 9/10

Entergalactic bychom se měli věnovat v samostatné recenzi, ale pokud si utřídíme všechny naše myšlenky o filmu, věz, že je to zatím nejlepší letošní animovaný film. Animovaný formát využívá k zakomponování různých surreálních scén do příběhové roviny. Entergalactic by nebyl tak úžasný film, kdyby ho natočili jako hraný celovečerák, ale jako animák vyniká ve všem, o co se pokouší.

Stvořili ho raper Kid Cudi, hollywoodský producent Kenya Barris a další, přičemž Kid Cudi se postaral o celý soundtrack k filmu (Entergalactic je zároveň název jeho nového alba). Zamiluješ si postavy, jejich styl chování a vtipné dialogy.

Rozhodně se však musíš naladit na jihoamerickou komunitu a atmosféru, kterou dokáží vytvořit jen afroamerické postavy a jejich komunita. Nádherná animace, fajn herci, velmi sympatický příběh o lásce a autenticky působící moderní zpracování romantického vztahu se ti dostane pod kůži.

5. Monster: Jeffrey Dahmer Story (minisérie)

Pokud jsi slabší povaha a nemáš pořádně silný žaludek, bude lepší, pokud se této kriminální minisérii natočené podle skutečných událostí raději vyhneš. Její tvůrci totiž zobrazují ohavné činy pedofila, nekrofila a sériového vraha Jeffreyho Dahmera až příliš detailně.

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Nové minisérii lze vyčíst, že je až příliš natažená a zbytečně nabízí hluchá místa, jakož i to, že divákovi ukazuje až příliš explicitní, nechutné a zbytečně dlouhé scény plné krutosti a bolesti. Na druhé straně právě proto se to všechno tak zařezává pod kůži a zůstává v hlavě. Pokud máš rád kriminální seriály natočené podle skutečných událostí, Dahmer tě zaujme. Stejně tě odrovná skvělý Evan Peters ve své nejlepší roli kariéry.

Domů
Sdílet
Diskuse