Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ivan Koribanič TASR
22. září 2022 15:06
Čas čtení 1:04

VIDEO: Podpálená budova úřadu pro nábor do armády a chaotické odvody v Rusku. Takto vypadá situace po vyhlášení mobilizace

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Podpálená budova úřadu pro nábor do armády a chaotické odvody v Rusku. Takto vypadá situace po vyhlášení mobilizace
Zdroj: TASR/AP/Kremlin Pool

Po oznámení částečné mobilizace vyšli už večer do ulic protestující lidé, bezpečnostní síly jich po celém Rusku zadržely přes 1300.

Úřad pro nábor do armády a budova samosprávy, dvě různé lokality v Rusku, se v noci na čtvrtek staly terčem útoků během protestů proti mobilizaci vyhlášené prezidentem Vladimirem Putinem.

Noviny s odvoláním na místní zpravodajské zdroje napsaly, že v Nižním Novgorodu, městě ležícím 440 kilometrů východně od Moskvy, způsobil útok Molotovovým koktejlem malý požár místní náborové budovy.

O něco větší požár vypukl v budově místní samosprávy ve městě Toljatti ležícím tisíc kilometrů východně od Moskvy. Město na své webové stránce nesluhi.info s odvoláním na představitele pohotovostních složek informovalo, že při útoku Molotovovým koktejlem shořel vchod do budovy samosprávy.

Noviny The Moscow Times napsaly, že není známo, zda po těchto evidentních útocích někoho zatkli nebo zda někdo utrpěl zranění.

Webová stránka Guardianu dodala, že britský deník nemohl tato tvrzení přímo ověřit.

Částečnou mobilizaci v Rusku vyhlásil ve středu ráno v televizním projevu k národu prezident Putin, který vede válku na Ukrajině a v posledních týdnech tam zaznamenává neúspěchy.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Válku označuje jako „speciální vojenskou operaci“. Po jeho oznámení částečné mobilizace vyšli už večer do ulic protestující lidé, bezpečnostní síly jich po celém Rusku zadržely přes 1300.

Portál NEXTA mezitím na svém Twitteru zveřejnil videa z ruské mobilizace. Je na nich vidět, jak sbalení muži odcházejí na místa, kde se mají hlásit. Zatímco na jednom ze záběrů je situace chaotická, druhé video působí klidně.

Zpět
Sdílet
Diskuse