Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
23. září 2022 18:00
Čas čtení 1:32

V sobotu se stane něco velkého, věří QAnon. Napověděla jim to epizoda Simpsonových

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
V sobotu se stane něco velkého, věří QAnon. Napověděla jim to epizoda Simpsonových
Zdroj: TASR

Americké krajně pravicové hnutí QAnon přichází s další konspirační teorií, podle níž se v sobotu stane velká nečekaná událost. Dle teorie, na kterou upozornila německá buňka, nalezneme vodítka v jedné epizodě seriálu Simpsonovi.

QAnon věří, že se v sobotu 24. září stane velká událost, jež otřese světem, informuje VICE. Informace pochází z německé buňky krajně pravicového, původně amerického hnutí, která byla diskutována na Telegramu na začátku září. Členové ve spojitosti s jedním dílem ze seriálu Simpsonových sdíleli video německého poslance Friedricha Merze z února hovořícího v Bundestagu o ruské invazi na Ukrajinu.

3. listopadu 2021 12:21 Čas čtení 0:43 Stovky stoupenců konspiračních teorií čekaly, že se John F. Kennedy mladší vynoří ze záhrobí. Nic se nestalo Stovky stoupenců konspiračních teorií čekaly, že se John F. Kennedy mladší vynoří ze záhrobí. Nic se nestalo

Nejen ze světových médií, ale i z našich článků víš, že skupina QAnon je velmi neortodoxní sdružení lidí s bujnou fantazií. V posledních letech ale dokázala, že umí být i nebezpečná. Obecně se jedná o krajně pravicové hnutí, které podporuje bývalého prezidenta Spojených států Donalda Trumpa. Členové hnutí byli vidět v lednu minulého roku při útoku na Kapitol, který byl jen pomyslnou třešničkou na dortu štvavé prezidentské kampaně amerického miliardáře.

Hnutí je velmi hluboko ponořeno v konspiračních teoriích. Šířilo například nepravdivé informace o tom, že bývalý prezident Trump bojoval proti světové elitě poskládané z pedofilních satanistů. Jeho novou teorii, která však vznikla v evropské buňce hnutí, bychom mohli zařadit mezi podobné informace. 

Video, z něhož konspirace vychází, zachycuje projev Merze, jenž se přeřekne a uvádí, že si každý zapamatuje datum 24. září, přičemž myslel 24. února, tedy vpád Ruska na Ukrajinu. Merz se posléze opravil v oficiálním záznamu Bundestagu, QAnon jsou však jiného názoru. Podle nich Merz odhalil pravé datum události, při které se uskuteční tajný plán. Zde však konspirace končila, jelikož neexistovaly další informace o tom, co konkrétně by se mělo uskutečnit.

Simpsonovi

S tím si měl poradit další člen hnutí z německé buňky, jenž poukázal na to, že 9. epizoda 24. série seriálu Simpsonovi se točí kolem prepperů. Tedy tzv. survivalistů, kteří se připravují na konec světa, rozpad sociálního i politického pořádku nebo živelné pohromy. „Důkaz“ má dosvědčit, že by měl v sobotu přijít soudný den, po němž přijde rozklad společnosti.

18. dubna 2024 13:00 Čas čtení 7:00 Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot

Epizoda mimo jiné obsahuje zmínku o elektromagnetickém pulzním záření, o němž se příznivci hnutí domnívají, že zahájí tzv. „Deset dní temnoty“ a nakonec návrat prezidenta Donalda Trumpa zpět k moci. Konspirace se následně rozšířila i do Spojených států. Zde následně vznikaly podpůrné teorie, jako například ta, že 24. září gregoriánského kalendáře je 11. září v juliánském. 

Očekávání jsou velká i ve spojitosti s posledními událostmi, jako byla například smrt britské královny Alžběty II. Jestli se opravdu něco stane, se však dozvíme až v sobotu.

Domů
Sdílet
Diskuse