Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
26. září 2022 16:06
Čas čtení 0:42

FOTO: Zraněný vlk, kterého nalezli houbaři, potřebuje operaci levé kyčle. Věříme, že to zvládne, říkají záchranáři

Kategorie:
News
Uložit Uložené
FOTO: Zraněný vlk, kterého nalezli houbaři, potřebuje operaci levé kyčle. Věříme, že to zvládne, říkají záchranáři
Zdroj: Drosera Bublava

Příběh vlka, kterého našli houbaři na Karlovarsku v sobotu dopoledne u cesty, má pokračování.

Jak jsme tě informovali, zvíře leželo v silničním příkopu mezi obcemi Potůčky a Horní Blatná. Zástupci bublavské záchranné stanice na svém Facebooku informovali, že jej naložili a odvezli na důkladné veterinární vyšetření do Veterinární ambulance Dvory.

„Po vyšetření nebylo zjištěno nic závažného. Bohužel se zatím vlček nemůže postavit na zadní nohy. To může mít za příčinu otok, který tlačí na míchu. Doufejme, že brzy odezní a on se bude moci vrátit do přírody,“ napsali. 

vlkvlkvlkvlk
Zobrazit galerii
(7)

V neděli v dalším příspěvku uvedli, že zvíře musí podstoupit prohlídku na ortopedické klinice a čeká jej operace levé kyčle. Až poté se podle ošetřovatelů uvidí, jestli opět bude „skákat přes kaluže“. Dodali, že vlk zatím polehává a odpočívá.

Zvíře po celou dobu ošetřování nejevilo žádné stopy agrese, čehož si na Facebooku všimli i lidé, kteří příběh vlka sledují a drží mu palce. „Věřte, že i zvířata poznají, kdy jim jdete pomoci. Byl a je to úžasné zvíře,“ vysvětlili ošetřovatelé.

21. září 2022 20:11 Čas čtení 0:32 VIDEO: Bacha, bude zuřit! Policisté zveřejnili záběry z odchytu servala Bejby VIDEO: Bacha, bude zuřit! Policisté zveřejnili záběry z odchytu servala Bejby

Pokud bys chtěl*a přispět na veterinární výdaje spojené s péčí o vlka, učinit tak můžeš pomocí QR kódu, který najdeš na Facebooku bublavské záchranné stanice.

Domů
Sdílet
Diskuse