Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
29. září 2022 9:46
Čas čtení 1:11

Hurikán Ian zasáhl Floridu. Bouře odřízla lidi od elektřiny. Modlete se, vzkazuje guvernér

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Hurikán Ian zasáhl Floridu. Bouře odřízla lidi od elektřiny. Modlete se, vzkazuje guvernér
Zdroj: TASR/AP

Další státy vyhlašují pohotovost.

Spojené státy americké sužuje hurikán Ian. Ve středu odpoledne zasáhl Floridu. Ulice zaplavila voda, silný vítr ohýbal stromy. Podle meteorologů dosahovaly bouřky na Floridě vysokého, čtvrtého stupně měřené škály a rychlost větru se v jeho maximech pohybovala okolo 240 km/h. Informuje o tom NBC News

Během středeční noci se přes dva miliony lidí ocitly bez proudu. V některých oblastech Floridy platil i zákaz vycházení. Později v noci intenzita bouřky klesla na první úroveň a rychlost větru zpomalila přibližně na 144 km/h. Národní centrum pro hurikány varovalo před silnými bouřkami celý poloostrov a úřady evakuovaly přes milion osob.

„Některé bouře zanechají nesmazatelnou stopu. Tato historická bouře bude formovat komunity lidí na jihozápadě a bude mít hluboký dopad na náš stát. Modlete se za lidi,“ prohlásil podle The Guardian guvernér Floridy Ron DeSantis.

Škody po hurikánu jsou zatím neznámé. Jedná se o první velký hurikán, který letos Spojené státy americké zasáhl. Na Kubě připravila bouře o život dva lidi a celý ostrov odřízla od elektřiny. Stav pohotovosti nyní vyhlásila Georgia, Virginia a Jižní Karolína. Státy se totiž nachází na ose intenzivní bouře. Během víkendu může na poloostrově Florida a na pobřeží Jižní Karolíny napadnout až půl stopy srážek. Srážky mohou být rekordní.

Domů
Sdílet
Diskuse